Zwilling Four Star set nožů 2 ks kuchařský, špikovací
Zwilling 2 nerezová ocel
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály, tak také pro domácí kuchaře.
Jako první nůž na světe disponoval syntetickou a důkladně tvarovanou rukojetí, díky které se nůž pohodlně drží a z ruky neklouže. Zwilling zároveň klade vysoký důraz na zpracování celého nože a použití nejkvalitnějších materiálů....
Jako první nůž na světe disponoval syntetickou a důkladně tvarovanou rukojetí, díky které se nůž pohodlně drží a z ruky neklouže. Zwilling zároveň klade vysoký důraz na zpracování celého nože a použití nejkvalitnějších materiálů. Nůž je dobře vyvážený, odolný proti nečistotám a perfektně drží ostří.
Nože Zwilling Four Star jsem si oblíbil už před mnoha lety a doprovází mě na každém kroku. Maso, steaky, ryby, zeleninu a mnoho jiného připravuji výhradně s těmito noži. Ať už se jedná o jakoukoliv řadu značky Zwilling, vždy je kvalitně zpracovaná a nože se perfektně drží v ruce.
Sada nožů obsahuje
1x špikovací nůž 10 cm
1x kuchařský nůž 20 cm
Vlastnosti sady nožů Zwilling Four Star
každý nůž je perfektně vyvážený
ručně broušený, laesrová kontrola ostří
FRIODUR® - mrazem tvrzená ocel; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
doživotní záruka na výrobní vady
rukojeť: syntetický materiál
způsob výroby: kovaný nůž
tvrdost: 57° Rockwella
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nožů Four Star
Nože Zwilling Four Star skvěle drží ostří a tak pro domácí údržbu postačí běžná ocílka. Můžete využít jakoukoliv ocílku z naší řady, doporučujeme ovšem diamantovou ocílku v délce 26 cm, která je dostatečně dlouhá a broušení bude pohodlné. Její povrch navíc dokáže ostří lehce zbrousit, což u ocílek není standardem.
Pokud kupujete nůž do profesionální kuchyně, bude se vám hodit brusný kámen Zwiiling s hrubostí 250 a 1000, díky kterému bude vždy perfektně ostrý.