Zkvašeno Kuchařka na doma - Zuzana Ouhrabková; Vladimír Sojka

naučné 2023 Jota Zuzana Ouhrabková 312 Jota Brožovaná bez přebalu lesklá české 992 gramů 978-80-7565-939-2 Jota

Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je ...

Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.
Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.
Více informací o produktu

Upřesnit výběr

Počet e-shopů: 23

KNIHCENTRUM.CZ
98 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
490
Cena produktu bez dopravy
Knihy Dobrovský
96 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
535
Cena produktu bez dopravy
knihy.cz
96 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Dostupný do 7 dnů
434
Cena produktu bez dopravy
Alza.cz
94 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
429
Cena produktu bez dopravy
Alescenek.cz
94 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
598
Cena produktu bez dopravy
SEVT
98 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Dostupný do 3 dnů
598
Cena produktu bez dopravy
Kosmas.cz
96 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
538
Cena produktu bez dopravy
Kanzelsberger
94 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Dostupný do 3 dnů
538
Cena produktu bez dopravy
MALL.CZ
92 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Dostupný do 7 dnů
538
Cena produktu bez dopravy
Luxor.cz
94 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
535
Cena produktu bez dopravy

Recenze Zkvašeno Kuchařka na doma - Zuzana Ouhra ...

Přidáno: 11. 7. 2023
100 %
Doporučuje produkt
Profesionálně pojatá Plná výborných receptů Ověřené informace Nejlepší kniha o fermentaci Včetně humoru Příjemná vazba
Přečíst celou recenzi
Moc jsem se na knihu od dua zkvašeno těšila a kniha mě nejenže nezklamala, ale ještě více nadchla sotva jsem ji otevřela. Kromě erudovaného uvedení do problematiky fermentace i mýtů kolem ní je kniha plná receptů ale co je důležité takových receptů, které může doma vyzkoušet kdokoliv a ani nemusí kvůli ingrediencím spěchat do speciálních obchodů s drahými specialitami. Nejvíce mě potěšilo, že je to taková kuchařka, která poslouží stejně dobře vegetariánovi, veganovi i tomu, kdo jí vše. Navíc podle receptů, co jsem stačila vyzkoušet, vytvoříte opravdu chutné jídlo, což není samozřejmostí, ale světlou výjimkou. Skládam obdiv Zuzaně Ouhrabkové, která vytvořila tolik rozmanitých a úžasných receptů. Kniha je navíc psána s humorem typickým pro tuto dvojici, přesto jazyková úroveň teto knihy je vysoká. Přeji teto knize, aby dokázala nadchnout tisíce lidí a přimět je k vlastní výrobě a zdravějšímu stravování, podobně jako to dokázalo veledílo Sandora Katze.