Woll Induction Line soté s odnímatelnou rukojetí 28 cm
Woll 28 cm hliníkové na soté
Důležité! Vaření v nádobí WOLL je jako umění, které se vám při správném postupu odvděčí těmi nejlepšími díly. Přečtěte si proto instrukce společnosti WOLL k jejich správnému použití, které najdete na konci tohoto popisu. ↓↓↓Špičkové nepřilnavé titanové pánve s odnímatelnou rukojetíTitanium Nowo německé značky WOLL se za uplynulých patnáct let staly klasikou na světových trzích. Série kombinuje ruč...
Masivní pánve Titanium Nowo jsou ideální pro zdravé a energeticky úsporné vaření bez tuku nebo s jeho minimálním množstvím. Titanem tvrzený povrch se pyšní vysoce nadstandardními nepřilnavými vlastnostmi, navíc je velmi odolný proti poškrábání. Pánve se snadno čistí a bez potíží snesou mytí v myčce nádobí či použití například kovového kuchyňského náčiní.
Díky promyšlenému technickému řešení se po sejmutí rukojetí snadno vejdou do kuchyňského dřezu, myčky nádobí nebo i menší trouby. Při skladování pak šetří prostor. Nádobí s odnímatelnými rukojeťmi je také vhodné pro rodiny s malými dětmi, neboť rukojeti nádobí nepřečnívají přes plotýnku či pracovní desku.
Patentovaný mechanismus odnímatelné tepelně izolované rukojeti zajišťuje pohodlné použití nádobí. Nosná část rukojetí či uch je vlitá do odlitku pánve. Tvoří tak jeden celek, což zajišťuje jejich bezpečné uchycení. Velkou předností nádobí Titanium Nowo je dokonalá distribuce a akumulace tepla. Pánve je možné použít na všech druzích tepla včetně indukce, po sejmutí rukojeti pak také pro zapékání v troubě, až do 250 °C.
Série Titanium Nowo
Špičkové titanové nádobí pro každodenní použití, patentovaná výroba
Ručně odlévané, z jednoho kusu pro vyšší mechanickou i tepelnou odolnost
Kombinuje řemeslné zpracování s inovačními technologiemi
Masivní, tvarově stálé, pro svou kvalitu vhodné i pro profesionální kuchaře
Certifikované odnímatelné rukojeti pánví – jednoduché, praktické, bezpečné
Při skladování šetří místo, lze použít pro zapékání v troubě (bez odnímatelné rukojeti)
S ohledem na děti snižuje rizika spojená s rukojeťmi nádobí, jež přečnívají přes varnou desku
Extra rezistentní nepřilnavý povrch pro zdravé vaření bez tuku
Tvrzený, odolný proti poškrábání, vyroben bez PFOA
Díky vysoké odolnosti povrchu lze použít i kovové kuchyňské náčiní
K přípravě choulostivých potravin i pro smažení při vysokých teplotách
Cca 9 mm silné dno z feromagnetické oceli vyráběné speciálně pro WOLL
Dokonalá distribuce a akumulace tepla, přenos tepla po celém povrchu
Spoří až 1/3 energií oproti tradičním nerezovým pánvím
Na všechny zdroje tepla, ideální na indukční plotýnce
Zesílené okraje pro lepší odolnost proti nárazům
Navržené pro snadné vylévání bez odkapávání
Nádobí se velmi snadno čistí, lze jej mýt v myčce nádobí
Použité technologie a materiály
WOLL profesionální lité výrobky zastupují produkty "Made in Germany" vyrobené při nejvyšší kvalitě zpracování. Ta je během procesu výroby nádobí také průběžně kontrolována. Technologie, které společnost WOLL používá, jsou navíc šetrné vůči životnímu prostředí, mají nízké emise oxidu uhličitého. Všechno nádobí WOLL z vysoce kvalitní kultivované hliníkové slitiny je lité ručně, čímž se odlišuje od běžné anonymní tovární výroby. Pomalé ruční lití totiž předchází vzniku vzduchových kapes, které snižují kvalitu materiálu.
Na vzniklý hliníkový odlitek je naneseno ještě několik vrstev pro vyšší nepřilnavost a odolnost nádobí. Předtím však dochází k několikanásobnému zbrušování jeho povrchu pískováním. Tělo pánve či hrnce je v dalším kroku tvrzeno částicemi titanu a vypalováno plasmovou tryskou při extrémní teplotě přesahující 20 000 °C. Nádobí je tak tvarově stálé a odolné proti mechanickému poškození. Druhá vrstva chrání proti korozi materiálu, třetí pak zajišťuje vynikající antiadhezní vlastnosti. Poslední svrchní tvrzená vrstva je nepřilnavá, tvrzená za pomoci částic titanu. Pro své výjimečné vlastnosti je chráněná výrobním tajemstvím. Unikátní metoda výroby indukčního plátu z feromagnetické oceli zajišťuje rovnost dna a rychlé a rovnoměrné zahřátí pánve bez tepelných ztrát.
Vysoce kvalitní nepřilnavý povrch odolá díky speciálnímu výrobnímu procesu i mytí v myčce nádobí nebo dokonce použití kovových kuchyňských nástrojů. (Pro delší životnost vašeho nádobí však doporučujeme použití šetrnějšího dřevěného nebo silikonového náčiní.) Speciálně tvrzený nepřilnavý povrch společnosti WOLL se osvědčil pro zdravé vaření s malým množstvím tuku, či případně bez něj. Je bezpečný a neobsahuje PFOA. Výsledné pokrmy jsou tak bohaté na vitamíny. Díky teplené odolnosti až do 250 °C je vhodný nejen pro choulostivé potraviny, ale i ke smažení při vysokých teplotách. Nádobí Titanium Nowo také velmi dobře odolává teplotním šokům, lze jej dokonce prudce zahřát bez použití tuku. Díky nadstandardním nepřilnavým vlastnostem se nádobí velmi snadno čistí.Instrukce společnosti WOLL ke správnému použití nádobí WOLL
Nádobí WOLL-Profi-Guss je velmi rychle horké, proto je důležité dodržovat správnou teplotu při smažení.
Když smažíte nebo pečete na tuku či na oleji, nádobí WOLL-Profi-Guss pořádně rozehřejte:
Prázdnou nádobu WOLL-Profi-Guss zahřejte krátce na nejvyšší stupeň. Vysoce kvalitní dno se ohřeje velmi rychle a rovnoměrně.
Včas ztlumte na požadovanou teplotu a přidejte tuk nebo olej a suroviny k pečení.
Udělejte test vařečkou: abyste poznali, že má tuk nebo olej správnou teplotu, podržte suchou rukojeť dřevěné vařečky v tuku. Utvoří-li se kolem malé bublinky, je tuk dostatečně horký. Nemělo by se z tuku začít kouřit, protože pak už se začíná pálit.
Nádobí WOLL-Profi-Guss se ale také díky vysoce kvalitnímu nepřilnavému povrchu skvěle hodí pro úpravu např. masa bez tuku:
Při smažení masa bez tuku zahřívejte Vaše nádobí WOLL-Profi-Guss přibližně 2 1⁄2 minuty na nejvyšší stupeň. Vyzkoušejte, zda je pánev správně rozehřátá: namočeným prstem ukápněte několik kapek vody do nádobí - jestliže kapky na dně "tančí", má pánev správnou teplotu, pokud ihned zmizí, nádoba WOLL-Profi-Guss je již příliš horká.
Nyní můžete přívod tepla asi o třetinu zmírnit.
Maso musí mít před zahájením tepelné úpravy pokojovou teplotu.
Nyní vložte maso do nádobí WOLL-Profi-Guss - maso k němu nejdříve mírně přilne.
Až se lehce ode dna uvolní, obraťte jej a osmažte jej zprudka také z druhé strany.
Potom maso opékejte nebo pečte, dokud nedosáhne stupně propečení, jaký vám vyhovuje. Krvavé: maso neklade při stisknutí žádný odpor; středně propečené: mírný odpor; propečené: při stisknutí se maso téměř neprohne.
Nechte maso po upečení ještě asi 5 minut odpočívat v troubě při teplotě 90 °C.