Wolfberry Matcha Tea BIO 100 g
Wolfberry 100 g zelené sypané Čína
Král mezi čaji - Matcha
Matcha tea Wolfberry BIO 100 g je exkluzivní zelený čaj spojený především s čajovým obřadem Cha-no-yu. Velmi kvalitní, tmavě zelený prášek, který vzniká mletím čajových lístků Tencha. Ty se pěstují výhradně na zastíněných plantážích a musí být z první jarní sklizně.
Účinky:
- přírodní zdroj silných antioxidantů - katechinů
- 60 % z obsažených katechinů tvoří EGCG
- půso...
Matcha tea Wolfberry BIO 100 g je exkluzivní zelený čaj spojený především s čajovým obřadem Cha-no-yu. Velmi kvalitní, tmavě zelený prášek, který vzniká mletím čajových lístků Tencha. Ty se pěstují výhradně na zastíněných plantážích a musí být z první jarní sklizně.
Účinky:
- přírodní zdroj silných antioxidantů - katechinů
- 60 % z obsažených katechinů tvoří EGCG
- působí příznivě na tělesnou hmotnost a vstřebávání tuků (EGCG)
- bohatý zdroj chlorofylu
- blahodárně působí na paměť a soustředěnost (kofein, theofylin)
- dodává energii postupně a dlouhodobě - až po dobu 6 hodin
- dodává vitamíny a minerály
- vhodný i pro diabetiky
- štíhlé křivky,radost,energie
-
- elixír buddhistických mnichů
-
- Jde o skvělou alternativu kávy a zároveň i prostředkům proti snížení napětí. Matcha obsahuje teofylin s podobnými účinky jako kofein a zároveň theanin, který působí proti úzkostem a napětí, zároveň ale neuspává.
Více informací Matcha čaj se nefermentuje, takže v něm zůstávají zachovány veškeré aminokyseliny, vitamíny, minerální látky a vláknina. V Japonsku a Číně je Matcha velmi populární i při přípravě pokrmů teplé i studené kuchyně. Lze jej tedy použít například na pečení různých dezertů nebo k výrobě domácí zmrzliny. Všemu jídlu dodává krásně zelenou barvu, výraznou chuť a zvláštní aroma.
Původ čaje matcha je v Číně, odkud ho někdy na začátku našeho letopočtu přivezl japonský velvyslanec v tehdejší Číně. Byl používán šlechtou a duchovními jako tonikum. Jeho způsob přípravy a pití, jaký známe dnes, pochází z roku 1191, kdy ho tímto způsobem začal připravovat japonský zenový mistr Eisai podle způsobu čínských duchovních mistrů. Jeho přísně ritualizovaná příprava stala základem japonského (a samozřejmě i dříve čínského) čajového obřadu, který je doprovázen řadou specifických instrukcí, ale to je již námět ne na samostatný článek, ale na celou knihu. Existuje i literatura dostupná v českém jazyce, kde se zájemce může dočíst o všech podrobnostech.
Jak se takový zelený čaj připravuje?
Matcha, která je rozemletá na prášek, se v množství dvou až tří vrchovatých bambusových lžiček čaje nasype do čajové nádoby, kam se naleje horká voda (75°C) a vše se našlehá speciální bambusovou metličkou na nefritově zabarvenou zelenou pěnu. Vznikne řídce napěněná kaše, která ale po chvíli zhoustne, protože nabobtnají čajové lístky. Takto připravený čaj je již možno pít, ať už běžně či ve formě čajového obřadu (zájemce odkazuji například na Česko-japonskou společnost v Praze).
Tím, že se jedná o zelený prášek, dá se použít při přípravě řady pokrmů v kuchyni - u teplých či studených nápojů, při výrobě čokolády či zmrzliny. Známá je zmrzlina gelato, kde se matcha smíchá se základem z bílé tekutiny (ten tvoří mléko, smetana či některé druhy cukru).
Více informací na:Matcha čaj se nefermentuje, takže v něm zůstávají zachovány veškeré aminokyseliny, vitamíny, minerální látky a vláknina. V Japonsku a Číně je Matcha velmi populární i při přípravě pokrmů teplé i studené kuchyně a zákusků. Všemu jídlu dodává krásně zelenou barvu, výraznou chuť a zvláštní aroma.
Čaj se připravuje tak, že se zalije jedna čajová lžička prášku 200 ml 80°C vody. Tato směs se poté 3 minuty šlehá nejlépe bambusovou metličkou chasen, kterou je ale možno v krajním případě nahradit metličkou na mléko nebo ponorným mixérem. Po této době by měl vzniknout krásně napěněný matcha čaj, který se takto bez cezení kompletně konzumuje.
Nutriční hodnoty
Energie: 1591 kJ / 380 kcal; Tuky: 16 g – z toho nasycené 3 g, mononenasycené 9 g, polynenasycené 3 g; Sacharidy: 58 g – z toho cukry 40 g; Bílkoviny: 8 g; Sůl: 0 g; Vláknina: 6 g
Doporučená denní dávka
3 g čaje (1 vrchovatá čajová lžička) na 150-200 ml vody o teplotě 70°- 80°C.
Země původu
Čína
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
100 g