Wolfberry Matcha čaj BIO 1000 g
Wolfberry 1000 g zelené sypané Čína
Matcha tea Wolfberry BIO je exkluzivní zelený čaj spojený především s čajovým obřadem Cha-no-yu. Velmi kvalitní, tmavě zelený prášek, který vzniká mletím čajových lístků Tencha. Ty se pěstují výhradně na zastíněných plantážích a musí být z první jarní sklizně.
Matcha je 100% čistý zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek (cca 5-10 mikronů), při jehož výrobě nedochází k fermentaci (oxidaci), ...
Matcha je 100% čistý zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek (cca 5-10 mikronů), při jehož výrobě nedochází k fermentaci (oxidaci), nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky. Při pití čaje Matcha spotřebováváte celý čajový list, což je jeden z hlavních důvodů, proč je čaj Matcha 10x silnější než klasický šálek zeleného čaje. Důvodem smaragdově zelené barvy je množství chlorofylu v čajových lístcích způsobené zastíněním čajovníků. Čtyři týdny před každoroční sklizní jsou čajové oblasti zcela pokryty plachtami. Tato speciální stínící technika zabrání slunečnímu záření až o 90 %, což má za následek, že rostliny rostou téměř ve tmě a chybějící světlo si kompenzují nadměrnou produkcí chlorofylu. Právě z cholorofylu, obohaceného o aminokyseliny, vzniká smaragdově zelená barva.
Základním rozdílem mezi Matcha čajem a kávou jsou živiny, které se přirozeně v obou nápojích nacházejí. Káva obsahuje silný stimulant obsahující kofein. Matcha obsahuje theofylin a theaniny, stejně jako spoustu minerálů, vitamínů a antioxidantů. Kofein je velmi rychle působící stimulant, který okamžitě najde cestu do krevního oběhu. Účinky se projevují během několika minut a vrcholí během 30-45 minut. Vrchol účinku kávy je často spojován s nervozitou, pocením a následným oslabením či otupělostí. Naopak účinky čaje, tedy látka v něm obsažená (theofylin) funguje zcela odlišně. Matcha obsahuje hojné množství živin, které omezují vstřebávání theofylinu do krevního oběhu okamžitě, což vede k pomalému uvolňování energie po dobu 3-6 hodin.
Jak používat:
Čaj se připravuje tak, že se zalije jedna čajová lžička prášku 200 ml 80°C vody. Tato směs se poté 3 minuty šlehá nejlépe bambusovou metličkou chasen, kterou je ale možno v krajním případě nahradit metličkou na mléko nebo ponorným mixérem. Po této době by měl vzniknout krásně napěněný matcha čaj, který se takto bez cezení kompletně konzumuje.
3 g čaje (1 vrchovatá čajová lžička) na 150-200 ml vody o teplotě 70°- 80°C.
Složení:
100% bio matcha (prášek)
Nutriční hodnoty:
Energie: 1591 kJ / 380 kcal; Tuky: 16 g – z toho nasycené 3 g, mononenasycené 9 g, polynenasycené 3 g; Sacharidy: 58 g – z toho cukry 40 g; Bílkoviny: 8 g; Sůl: 0 g; Vláknina: 6 g
Balení:
200 g
1000 g
Upozornění:
Skladujte na suchém a tmavém místě. Nevystavujte přímému světlu.
Země původu:
Čína
Náš tip:
Pro tradiční přípravu čaje Matcha doporučujeme zakoupit také:
- Lžičku na Matchu "Chashaku"
- Misku na Matchu
- Metličku na Matchu