Vitalvibe Bio Kakaové máslo 250 g
Vitalvibe 250 g
Kakaové boby z Peru jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Díky tomu, že u nich nedochází k pražení a rafinování jako u komerčních kakaových výrobků, jsou v nich zachovány ...
Kakaové máslo je zcela přírodní a bez chemikálií. Jedná se o čistý tuk z kakaových bobů. Kakaové máslo je vytvořeno pomocí speciálního drcení a lisování kakaových bobů při nízké teplotě, která zajišťuje zachování životně důležitých enzymů a živin. Výsledkem je unikátní přirozený RAW tuk. Kakaové máslo je i surovinou k výrobě bílé čokolády nebo je často používáno jako složka produktů péče o tělo (mýdla, sprchové gely, tělová másla) a do různých receptů.
Proč jsou nepražené kakaové boby tak prospěšné?
Antioxidanty (polyfenoly)
- podporují kardiovaskulární systém
- přispívají k čištění buněk od volných radikálů
- pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší
- předcházejí oxidačnímu poškození tkání
- zajišťují ochranný efekt pro organismus
Neurotransmitery: zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl
- endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů navozující příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
- fenyletylamin - v čokoládě je stejný, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní
- serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě
- anandamid - produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně
Důležité minerály
- železo - podporuje krvetvorbu
Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)
- přispívají ke správnému fungování nervového systému
- podporují snižování cholesterolu
Složení:
- 100% kakaové máslo (certifikované bio RAW)
Použití:
- kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin
- je možné jej používat i na pokožku po každém osprchování
- kakaové máslo lze použít i jako masážní olej
Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.
Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Syrové bio kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.