Vanavita BIO Žitná mouka celozrnná hladká 10 x 1000 g
VanaVita
BIO Špaldová mouka celozrnná hladká má lehce oříškovou chuť a vysoký obsah vlákniny
BIO Špaldová mouka celozrnná hladká obsahuje jemně namletá zrna špaldy včetně jejich obalů, a díky tomu je zdrojem vlákniny. Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Přestože byla často nahrazována šlechtěnou pšenicí, v posledních letech začala její popularita opět narůstat. Mouka z ní vyrobená se může p...
BIO Špaldová mouka celozrnná hladká obsahuje jemně namletá zrna špaldy včetně jejich obalů, a díky tomu je zdrojem vlákniny. Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Přestože byla často nahrazována šlechtěnou pšenicí, v posledních letech začala její popularita opět narůstat. Mouka z ní vyrobená se může pochlubit unikátní lehce oříškovou chutí a vůní. Proto ji vyhledávají především lidé, kteří se zajímají o aktivní životní styl.
V kuchyni ji využijete při sladkém i slaném pečení. Skvěle se hodí do těsta na palačinky, koláče či sušenky. Využít se dá ovšem také při přípravě domácího chleba a dalších druhů slaného pečiva. Můžete s ní nahradit bílou mouku, a získat tak alternativu knedlíků nebo těstovin nebo. Je v BIO kvalitě a díky čistě rostlinnému původu se dá použít také při přípravě veganských pokrmů.
BIO Špaldová mouka celozrnná hladká a její výhody
- vyrábí se mletím celých zrn špaldy
- má vysoký obsah vlákniny
- je v BIO kvalitě
- ideální do lívanců, palačinek nebo sladkého pečivo
- hodí se na přípravu domácího chleba a dalšího pečiva
- je vhodná pro vegany
Složení
BIO špaldová celozrnná mouka hladká
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty
100 g
*RI
Energetická hodnota
1470 kJ / 348 kcal
17,5 %
Tuky
3,12 g
4,5 %
z toho nasycené
0,45 g
2,3 %
Sacharidy
71,39 g
27,5 %
z toho cukry
0,89 g
1 %
Vláknina
9,19 g
Bílkoviny
13,15 g
26,3 %
Sůl
0,01 g
0,2 %
* Referenční hodnota příjmu průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).
Upozornění
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.