Šumavská Zvěřina Daňčí svíčková cca 2.3 kg
Šumavská Zvěřina
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Daňčí svíčková je zvlášť lahodné, měkké maso. Jeho výběr je správnou volbou, pokud chcete upoutat pozornost vašich dobrých přátel.
Nejjemnější maso ze zvěřiny, vhodné na rychlou úpravu.
TIP NA RECEPT: DAŇČÍ SVÍČKOVÁ
Budete potřebovat: 800 g daňčího masa z kýty80 g uzeného špeku2 lžíce másla1 lžíce sádla2 mrkve + stejně velký kus celeru1 velká cibu...
Nejjemnější maso ze zvěřiny, vhodné na rychlou úpravu.
TIP NA RECEPT: DAŇČÍ SVÍČKOVÁ
Budete potřebovat: 800 g daňčího masa z kýty80 g uzeného špeku2 lžíce másla1 lžíce sádla2 mrkve + stejně velký kus celeru1 velká cibulesůl a čerstvě mletý pepř2 snítky rozmarýnu3 snítky tymiánukousek citronové kůry4 lžíce třtinového cukru200 ml bílého vína1 lžíce plnotučné hořčice3 bobkové listy5 kuliček celého pepře3 kuličky nového koření2 kuličky jalovce200 ml smetany na šleháníCitron a brusinková zavařenina k podávání, nemusí být
Postup přípravy: Maso prošpikujte tenkými proužky špeku: udělejte v něm úzkým nožem hluboké zářezy, uvolněte je prstem a do každého vložte tenký špalíček špeku. Maso osolte a opepřete. Mrkev a celer očistěte a nastrouhejte, cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrolu rozpusťte máslo a sádlo, pak přidejte do kastrolu nastrouhanou zeleninu a opečte ji cca 3 minuty, až se rozvoní. Pak přidejte i cibuli, osolte, opepřete, přidejte bylinky, cukr, kousek žluté části citronové kůry a ještě několik minut opékejte. Když vše bude příjemně karamelově vonět, pak přidejte maso a zbytek špeku. Opečte ze všech stran a pak podlijte vínem. Přidejte hořčici, dolijte vodou nebo vývarem, tak aby bylo maso téměř ponořené, vložte koření (všechno najednou např. v sítku na čaj, aby se vám snadno vyndavalo před mixováním) a nechte na mírném plameni dusit cca 2 hodiny - dokud maso není měkké. Když je měkké, vyndejte maso ven, z omáčky vyjmeme i koření a lehce ji promixujeme (nebo klidně dohladka - já mám však radši nahrubo). Omáčku ochutnejte a dochuťte, můžete klidně okyselit troškou octa nebo citronové štávy, pokud máte rádi svíčkovou kyselejší, ale já ho nepoužívám. Pokud je omáčka po promixování málo hustá, nechte ji ještě trochu odvařit. Maso nakrájejte na plátky a dejte ho do hotové omáčky zpět prohřát a podávejte s houskovým knedlíkem, nejlépe brusinkovým z hrnečku.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.