Šumavská Zvěřina Daňčí plec bez kosti cca 2.4 kg
Šumavská Zvěřina
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Daňčí plec je, tak jako u jiných druhů masa, nejvhodnější na přípravu zajímavých a nezapomenutelných omáček, které vás vždy osloví.
Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš.
TIP NA RECEPT: DAŇČÍ SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: daňčí kýtakousek špekucibuledvě velké mrkvekořen petržele½ celerusůlpepřvepřové sádlo3 – 4 vrchov...
Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš.
TIP NA RECEPT: DAŇČÍ SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: daňčí kýtakousek špekucibuledvě velké mrkvekořen petržele½ celerusůlpepřvepřové sádlo3 – 4 vrchovaté polévkové lžíce šípkové marmelády200 ml červeného vína1 l zeleninového vývarunové kořenícelý pepřdva velké bobkové listy100 g strouhaného perníku
Postup přípravy:
Mrkev, petržel, celer si očistíme, cibuli oloupeme. Daňčí kýtu očistíme od blan. Špek si nakrájíme na špalíčky a kýtu jím prošpikujeme. Špičkou ostrého nože uděláme do kýty hlubší zářezy a kousky špeku do nich vložíme. Kýtu ovážeme potravinovým provázkem a vytvoříme úhledný váleček (pokud si s tímhle úkonem nevíte rady, postup i ukázky najdete na internetu). Váleček masa nyní ze všech stran osolíme a sůl do masa vmasírujeme.
V hrnci si rozpálíme dostatečné množství vepřového sádla a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
Teď je čas nakrájet kořenovou zeleninu na malé kostičky a připravit si koření. Do kovového sítka anebo textilního sáčku na zeleninu dáme malou hrst nového koření, celého pepře a dva velké bobkové listy.
Opečenou kýtu vyjmeme a odložíme na talíř. Do výpeku z masa vsypeme nakrájenou mrkev, petržel a celer a restujeme ji tak dlouho, až je mírně opečená. Mezitím si nakrájíme cibuli na větší kostičky a vsypeme ji ke kořenové zelenině. Cibuli necháme chvíli restovat, mícháme. Zeleninovou směs můžeme lehce osolit. Do tohoto základu vmícháme šípkovou marmeládu, promícháme a přilijeme červené víno. Přilijeme vývar, opět promícháme a do kastrolu vložíme zpět daňčí kýtu (maso by mělo být z větší části ponořené). Nezapomeneme vložit i koření. Maso zvolna dusíme doměkka asi 1 a půl hodiny a občas ho přelijeme omáčkou.
Hotové maso vyjmeme z kastrolu a odložíme na prkénko. Omáčku zahustíme tak, že do ní nastrouháme kousek perníku, promícháme a necháme 20 minut provařit.
Maso nakrájíme na plátky. Hotovou omáčku propasírujeme přes cedník.
Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s karlovarským knedlíkem.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.