Set Rancilio Silvia BC + Rocky Doserless

21 kg

Doprodej modelové řady 2019.
HLAVNÍ VÝHODY modelu Rancilio Silvia BC
kávovar automaticky nepřechází do úsporného režimu
izolace vibrací – tlakovou hadici izolujeme speciálním materiálem, nedochází tak k přenosu vibrací na tělo kávovaru
Buna café edice kávovaru Rancilio Silvia
Rancilio Silvia E (nový model roku 2016) má z našeho pohledu jednu slabinu - automatický přechod do úsporného režimu. Toto ...

Doprodej modelové řady 2019.
HLAVNÍ VÝHODY modelu Rancilio Silvia BC
kávovar automaticky nepřechází do úsporného režimu
izolace vibrací – tlakovou hadici izolujeme speciálním materiálem, nedochází tak k přenosu vibrací na tělo kávovaru
Buna café edice kávovaru Rancilio Silvia
Rancilio Silvia E (nový model roku 2016) má z našeho pohledu jednu slabinu - automatický přechod do úsporného režimu. Toto je pro nás nepřijatelný krok způsobený regulacemi EU, které výrobci při prodeji určitého počtu výrobků tyto kroky nařizují. Na ostatní trhy mimo EU se prodává "klasická" Silvie. Takovou Silvii chceme nabídnout i u nás, proto jsme se rozhodli upravit kávovar tak, aby mohlo být dosaženo těch nejlepších výsledků a všichni si mohli i nadále pořídit dobře známou Silvii. S naší BC (Buna café) edicí můžete mít doma jeden z nejoblíbenějších domácích espresso kávovarů, na kterém si připravíte pravé espresso.
Rancilio Silvia vytváří v podstatě vlastní třídu domácích kávovarů. Zatímco většina výrobců vyrábí jak domácí, tak profesionální kávovary, firma Rancilio je primárně výrobcem jen profesionálních kávovarů. Rancilio Silvia je pouze jedním modelem domácího kávovaru, který Rancilio vyrábí. Do modelu Silvia firma Rancilio vtiskla veškerou svojí odbornost, kvalitu a zkušenosti z profesionální oblasti výroby kávovarů. Domácnosti nyní mají možnost využít tyto přednosti v cenově dostupném kávovaru.
Velký mosazný boiler (0,3 l) dovoluje využít potenciál páry pro přípravu různých nápojů. Mohutnou 58mm mosaznou hlavu z profesionálních kávovarů, která přispívá k vynikající tepelné stabilitě, doplňuje mohutný 580g portafilter (páka) s nově ergonomicky tvarovanou rukojetí a standardním příslušenstvím (jedno a dvouporcový filtr).
Tělo kávovaru je vyrobeno z komaxitovaného kovu a je potaženo mohutnými kryty z nerezové oceli, aby byla zachována dlouhá životnost. Silvia je vybavena pasivním nahříváním šálků a dodávkou horké vody pro přípravu prodlouženého espressa, popřípadě i jiných nápojů jako čaj nebo čokoláda. Nově je instalovaná parní tryska na kloubu, která umožňuje všestranný pohyb pro lehčí a snazší našlehání mléka s použitím konviček různých velikostí a tvarů. Velká nádoba na vodu (2,4 l) plněna zvrchu zajišťuje dlouhý provoz bez nutnosti častého doplňování.
Nutnou podmínkou pro správnou přípravu vynikajícího espressa je nejen kvalitní a čerstvě pražená káva, ale také kvalitní mlýnek. Tento faktor je často opomíjen - vhodné mlýnky doporučujeme v kategorii Espresso mlýnky. Také se nesmí zapomínat na kvalitní tamper (pěchovadlo).
Silvia je vybavena důležitými bezpečnostními prvky. Obsahuje tři termostaty, jeden pro bojler – teplota pro espresso, druhý pro teplotu páry, třetí proti přehřátí bojleru s možností resetu po odšroubování a odklopení vrchního krytu. Silvia dále obsahuje třícestný ventil pro uvolnění tlaku vody po vypnutí tlačítka pro vydávání vody na espressso, což je prevence před opařením a odkapáváním horké vody z prostoru hlavy, kdy je přebytečná voda uvolněna do odkapávače. Tím také zanechá vyschlý kávový puk pro snazší vyprázdnění páky (portafilteru). Tento ventil umožňuje zpětný oplach kávovaru pomocí slepé misky či gumové záslepky.
Rancilio se učí z předchozích problémů a tyto problémy se snaží na základě informací od spotřebitelů v nových verzích odstraňovat. Proto se k Vám dostane odladěný kávovar za rozumnou cenu, který si v domácích podmínkách zamilujete. Pro výsledné správné espresso je třeba kávovar vhodně ovládat a používat správně namletou čerstvou kávu. Jen tak si dokážete vychutnat správně připravené espresso.Kvalitně a robustně zpracovaný mlýnek pro domácí použití a pro toho, kdo požaduje opravdovou kvalitu. Rancilio (stejně jako u kávovaru Silvia) vychází ze své filozofie přenést své poznatky a zkušenosti z profesionální oblasti do domácí sféry. Tento mlýnek je považován za zlatý standard domácích espresso mlýnků. Použitý robustní motor je stejný jako v mlýnku MD40, který je určen do profesionálního provozu. Pokud byste chtěli v mletí jít dál, museli byste vybírat již z mlýnků pro komerční použití.
Vlastnosti: - široký rozsah mletí (od kávy jemné jako hladká mouka po hrubost kávy vhodnou na přípravu ve French Press) - nastavení hrubosti mletí - 50mm ploché mlecí kameny pro všechny typy kávových zrn - tichý provoz – hlučnost mletí nepřevyšuje 70dB - antivibrační nohy - tónovaná násypka na zrnkovou kávu chrání zrna proti zdrojům světla (sluneční záření) - vidlice pro uchycení páky pro přímé mletí - tělo a zadní kryt vyrobeny z nerezové oceli, přední kryt z komaxitovaného ocelového plechu - hlavní kolébkový vypínač, kolébkový spínač mletí
Více informací o produktu

Upřesnit výběr

Počet e-shopů: 1

BUNA CAFÉ
98 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
30 201
Cena produktu bez dopravy

Recenze Set Rancilio Silvia BC + Rocky Doserless

Přidáno: 30. 7. 2017
100 %
Doporučuje produkt
Servis, rychlá reakce
Přidáno: 2. 2. 2017
90 %
Doporučuje produkt
Opravdu jiná káva Masivní, bytelný přístroj nic, snad jen čas, který člověk musí strávit tím, že se učí opravdové espreso připravit. Ale odměnou je pak výsledek.
Přečíst celou recenzi
Chtěli jsme si koupit nový přístroj na výrobu espresa a celkem náhodou jsme se od "běžných" přístrojů, prodávaných ve velkých prodejnách elektrospotřebičů, dostali až k tomuto přístroji. Pracovník obchodu nám velmi ochotně a kvalifikovaně vše vysvětlil a nakonec, po diskusi dodal pravdivou, i když trochu drsně znějící radu : " Pokud chcete připravovat " běžnou" kávu, tak je zbytečné si tuto sadu kupovat". Zdánlivou nevýhodou je, že se člověk přípravu opravdového espresa prostě musí nějakou dobu učit. Zhruba hodinu před použitím se musí přístroj zapnout aby se důkladně prohřál. V podstatě klíčové je mletí kávy. Káva musí být umletá tak, aby za 25 - 30 sekund z přístroje vyteklo 30 ml kávy. To je pak to pravé italské espreso. Pokud je káva mletá hruběji, vyteče rychleji a nevyluhuje se správně. Pokud je mletá příliš jemně, nevyteče třeba nic. Je to trochu alchymie ale jakmile se to člověk naučí ( a stojí to několik sáčků levné kávy a čas ), tak výsledek stojí opravdu za to !! Pokud se někomu takto připravené espreso zdá příliš silné ( paradoxně má ale méně kofeinu a všech škodlivin, než káva, jejíž příprava trvá déle, tedy čím déle se připravuje, tím horší kvalita ) tak ho může zředit horkou vodou. Důležitý je také výběr vlastní kávy, její čerstvost, pražení, a pod. ale to je velmi individuální. Každý si musí najít tu "svou " kávu. Závěrem - jsou to dva přístroje, které slouží k přípravě špičkové kávy, jejímž milovníkům je mohu velmi doporučit.