Rituální kakao flow 500 g
Kakao flow
ZÁKLADNÍ RECEPT A PRAVIDLA PŘÍPRAVY RITUÁLNÍHO KAKAA
Připravíme si 250 – 300 ml vody (nejlépe studánkovou nebo převařenou) maximální teploty 80 stupňů, abychom zachovali vše prospěšné, co kakao obsahuje. Do vody přidáme kakaovou hmotu, špetku soli, skořici, rostlinné mléko (nedoporučuje se mléko živočišného původu), med nebo panelu. Pro slabší šálek, alternativu kávy, přidáme 5 až 15g kakaa (podl...
Připravíme si 250 – 300 ml vody (nejlépe studánkovou nebo převařenou) maximální teploty 80 stupňů, abychom zachovali vše prospěšné, co kakao obsahuje. Do vody přidáme kakaovou hmotu, špetku soli, skořici, rostlinné mléko (nedoporučuje se mléko živočišného původu), med nebo panelu. Pro slabší šálek, alternativu kávy, přidáme 5 až 15g kakaa (podle své chuti). Pro vytvoření krásné pěny použijeme stolní nebo ponorný mixér. Pokud se nacházíte na místě bez těchto pomocníků, můžete kakao vymíchat do jemné pěny metličkou nebo ve French press konvičce, kterou najdete na našich stránkách v Doplňcích pro přípravu kakaa.
Kakao je považováno za superpotravinu, která patří mezi jeden z nejsilnějších antioxidantů. Podporuje vaši lepší náladu, fungují jako přírozené antidepresivum, díky obsahu dopaminu a serotoninu. Je nejbohatším zdrojem organické síry v přírodě, kterou potřebujeme nejen při tvorbě pojivové tkáně, enzymů, proteinů, ale i na zdravý vzhled vlasů a kůže. Potlačuje únavu, zlepšují krvetvorbu, protože obsahují velké množství železa a hořčíku.
Kakao je jedním z nejvýznamějších antioxidantů podporující hojení, regeneraci, zmírňuje projevy stárnutí. Pití kakaa vám uvolní svaly a rozšíří cévy, čím přispívá i k lepšímu okysličování a výživě našich orgánů. Dokáže napomoci zbavit se otoků, uleví astmatikům nebo při nachlazení díky theobrominu, který obsahuje.
Pražené kakaové boby z Ekvádoru plné zdraví prospěšných látek vám zajistí přísun nové energie.
100% kakaové kousky vyrobené z nepražených kakaových bobů.
Rituální kakao flow kousky vznikají mletím nepražených kakaových bobů ve speciálních mlýnech. Obsahují až 50-55% kakaového másla.