Profikoření Nové koření mleté 100 g
Profikoření nové koření 100 g Profikoření mleté
Nové koření mleté
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé až do hněda barvy
Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť
Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření.
Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,,Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho do Evropy přivez...
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé až do hněda barvy
Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť
Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření.
Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,,Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho do Evropy přivezl. Proto je nazýváno Nové koření. Je velkou oblibou v Anglii, lidově se mu říká ,,jamajský pepř“.
Zdravotní účinky: Podporuje vylučování žaludečních šťáv, trávení, tvorbu slin a má antimikrobiologické účinky.
Náš tip: Nové koření mleté je vhodným ochucovadel mletých mas, třeba do sekané!
Recept:
Řeznická sekaná
6 stroužků česneku, muškátový ořech, 60dkg mletého vepřového masa, vegeta, mletý zázvor, kari, hladká mouka, 15dkg uzené slaniny, voda, 40dkg mletého hovězího masa, muškátový květ, mletý pepř, 20dkg škrobu, mleté nové koření
Hovězí a vepřové mleté maso rozmixujeme s vodou. Přidáme směs koření, vegetu, solamyl, hladkou mouku a nakrájenou slaninu s prolisovaným česnekem. Hmotu dobře vymícháme. Pekáč vyložíme plátkovou slaninou a formujeme dvě šišky. Sekanou pečeme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde