Profikoření Kakao 22 24% tmavé 200 g
Profikoření 200 g
Kakao tmavé extra 22-24%
Kakao holandkého typu: prošlo lakalizací, kdy dochází ke snížení jeho kyselosti, ztmavení, zjemnění jeho chuti a rozpustnosti.
Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku
Zpracování: pražené a alkalizované
Vzhled a barva: sypká, tmavě hnědá barva
Vůně a chuť: sladká kakaová
Složení: obsah kakaového másla: 22 - 24 %, obsahuje vanilin
Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout...
Kakao holandkého typu: prošlo lakalizací, kdy dochází ke snížení jeho kyselosti, ztmavení, zjemnění jeho chuti a rozpustnosti.
Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku
Zpracování: pražené a alkalizované
Vzhled a barva: sypká, tmavě hnědá barva
Vůně a chuť: sladká kakaová
Složení: obsah kakaového másla: 22 - 24 %, obsahuje vanilin
Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout jeho jedinečnou chuť, konzervuje a zároveň může působit i dezinfekčně. Na začátku výrobního procesu, při oddělování slupek kakaového bobu, je také na krátkou dobu cca 30s použita vyšší teplota tak, aby došlo k oddělení co nejšetrnějším způsobem a nezůstávaly žádné slupky, které jsou odváty speciálním zařízením. To činí z našeho kakaa opravdu čistý produkt.
Pražení: je prováděno horkým vzduchem od 100°do 120°C. Proces pražení trvá asi 30 minut . Díky pražení se rozvine nejušlechtilejší vůně kakaa.
Úprava kakaa alkalizací: Zrno podléhá "lázni" s vodou, do které je přidáván uhličitan draselný, který snižuje přirozenou kyselost kakaa.
Použití: základ čokolády, k přípravě nápojů, do moučníků a do spousty různých potravin.
Zdravotní účinky: snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, slouží jako afrodiziakum, silný antioxidant, posiluje imunitní systém, posiluje činnost mozku, zmírňuje deprese
Historie a současnost: Kakaovník pochází z Jižní Ameriky, později byl rozšířen i do Mexika. Kakao je odjakživa důležitou surovinou pro výrobu čokolády. Do Evropy přivezli čokoládu Španělé.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde