Nominal Směs na chléb s chia semínky 0,5 kg
Nominal 500 g
Trvanlivost: 8 měsíců
Složení: Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, LUPINOVÁ mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Zaručeně bez obsahu lepku.
Kalorická hodnota/energi...
Složení: Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, LUPINOVÁ mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Zaručeně bez obsahu lepku.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1454 kJ/344 kcal. Tuky: 3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.4 g. Sacharidy: 67 g. z toho cukry: 3.5 g. Vláknina: 9.5 g. Bílkoviny: 7.5 g. Sůl: 1.9 g
Návod k přípravě: Smícháme 500 g směsi, 500 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého droždí, všechny suroviny prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.
Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.
Může obsahovat (alergeny): vlčí bob
Skladování: Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.
Legislativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu..