Mokha Coffee
250 g
Vychutnejte si jemenskou kávu z výšin Harazu s bohatou chuti hnědého cukru propojenou s delikátní čokoládou, která je doplněna tóny lískových oříšků. Tato jedinečná káva je navíc naturálně zpracovaná, což dodává jejímu charakteru ještě větší hloubku a komplexnost. Každý doušek nabízí harmonickou rovnováhu chutí a vytváří tak skutečně jedinečný chuťový zážitek.Pro single espresso dávku doporučujeme...
Vychutnejte si jemenskou kávu z výšin Harazu s bohatou chuti hnědého cukru propojenou s delikátní čokoládou, která je doplněna tóny lískových oříšků. Tato jedinečná káva je navíc naturálně zpracovaná, což dodává jejímu charakteru ještě větší hloubku a komplexnost. Každý doušek nabízí harmonickou rovnováhu chutí a vytváří tak skutečně jedinečný chuťový zážitek.Pro single espresso dávku doporučujeme použijt přibližně 9-10 gramů kávy, zatímco pro double (dvojitou) dávku si připravte 18-20 gramů. Extrahujte espresso po dobu 25-30 sekund, abyste dosáhli ideální chuti a aroma.Tip: Pro skvělou kombinaci chuťových zážitků si při pití Jemenské kávy dopřejte datle. Jejich sladká chuť skvěle doplňuje bohatý profil jemenské kávy a dodává pití ještě více harmonie.Mezi nejznámější oblasti Jemenu, kde se produkuje kvalitní káva, patří Masar, který se vyznačuje úrodnými půdami a zelenými plochami, které sahají až k obzoru. Nachází se asi 150 km od hlavního přístavu Rudého moře, Al-Hudaydah, a Haraz se rozkládá v pohoří Sarat. Toto pohoří je domovem nejvyšší hory poloostrova, Jabal An-Nabi Shu’ayb. Pohoří běží paralelně s východním pobřežím Rudého moře, začíná v Asiru v Saúdské Arábii a končí v Adenu na jihu.Masar, nacházející se v okrese Manakhah/Haraz v guvernorátu Sana’a, dostal své jméno podle hory, na které se nacházejí tito kávoví farmáři. Na svém vrcholu dosahuje hora Masar výšky 2 700 metrů nad mořem. Přestože farmy na Masaru nedosahují vrcholu, není překvapením, že vybraní producenti, kteří obdělávají tyto vysokohorské kávové terasy, jsou uznáváni za výrobce těch nejlepších káv, které Jemen nabízí. Díky obtížnému terénu zůstali lidé z Harazu izolováni, což pomohlo udržet jejich odlišnou kulturu a starobylé tradice pěstování. To se odráží i v architektuře, kde mnohé budovy postavené dynastií Sulajhidů v 11. století stále stojí.Během sklizňového období farmáři začínají pečlivým ručním sběrem pouze nejčervenějších třešní. Po celém Jemenu může farmář během každé sklizně několikrát projít kolem jednoho stromu, přičemž se ujistí, že třešně jsou sbírány pouze v okamžiku, kdy jsou nejzralejší. Čerstvě natrhané třešně jsou nejprve umístěny do hermetických pytlů, aby fermentovaly po krátkou dobu. Tento proces pomáhá odstranit třešňovou slupku z kávového zrna. Následně jsou třešně vyjmuty z pytlů a umístěny na zvýšené postele, aby se mohla káva sušit na přímém slunci. Zde jsou zrna pravidelně otáčena, což stabilizuje vlhkost kávy. Jakmile je naměřena vlhkost 12 %25, sušené třešně jsou sbírány a baleny, než jsou přepraveny do zpracovatelského centra. Zde jsou sušené třešně ponechány k odpočinku. Po dokončení procesu jsou kávy tříděny a znovu baleny do hermetických pytlů, připravených k exportu.Odrůda: JadiZpracování: Přírodní (natural)Typ lotu: Kolektivní lotNadmořská výška: 1 900 mVesnice: Jabal MasarRegion: Haraz
Více informací o produktu