Maso Klouda Vyzrálý Hovězí vysoký roštěnec cca 440 g
Maso Klouda
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Vysoký roštěnec neboli Rib-Eye Steak je krásný kus hovězího masa z žeberní části. Je to jeden z nejznámějších a nejžádanějších hovězích steaků.
Je šťavnatý, křehký, má intenzivní chuť, a navíc je jeho příprava velmi snadná.
Doba zrání: mokré zrání 30 dní
Použití
Rib eye je krásně prorostlý tukem a hodí se jak na pomalé pečení, tak pro přípravu na ...
Je šťavnatý, křehký, má intenzivní chuť, a navíc je jeho příprava velmi snadná.
Doba zrání: mokré zrání 30 dní
Použití
Rib eye je krásně prorostlý tukem a hodí se jak na pomalé pečení, tak pro přípravu na grilu při jakékoliv teplotě.
Na našem blogu najdete jednoduché tipy, jak steak správně připravit: https://blog.kosik.cz/jak-na-spravne-propeceny-steak/
Naservírujte si ho třeba s bylinkovým máslem a salátem z pečených paprik: https://www.kosik.cz/recepty/hovezi-steak-s-bylinkovym-maslem-a-salatem-z-pecenych-paprik
O výrobci
"Chceme se vrátit blíž přírodě a respektu k ní i tomu, co nám dává."
Maso Klouda se zabývá zpracováním masa z českých a moravských farem. Martin Klouda pracuje v oboru přes 25 let. Od mala pomáhal na dědově hospodářství, později si prošel prací řezníka až k řediteli velké masozpracující firmy. Zastává názor, že kvalita masa začíná už na pastvě. Rozumí koloběhu přírody, masu i jeho způsobu zpracování, které dál posouvá díky novým technologiím. Zaručuje prvotřídně zpracované, šťavnaté a křehké maso.
Jeho specialitou je zrání masa tzv. staření. Maso zraje v chladírně minimálně po dobu 28 dnů. Většina steaků je vystavena suchému zrání, maso z kýt a plecí zraje zabalené ve vakuu, tedy mokrou cestou. Po celou dobu přísně kontrolují teplotu, vlhkost a proudění vzduchu. Většina masa v supermarketech a běžných řeznictvích je pouze "odvěšené", ale není dostatečně vyzrálé. Během zrání dochází v mase ke dvěma zásadním změnám. Maso ztratí přibližně třetinu své váhy, čímž se zintenzivní jeho chuť a aroma. A dále dochází k enzymatickým změnám, které rozkládají vaziva ve svalových tkáních, což podpoří křehkost a šťavnatost masa.
Maso Klouda má v nabídce i svoje vlastní výrobky, která nám dodává exkluzivně – uzeniny a trhané maso připravené metodou sous vide.
Více o dodavateli na blogu
https://blog.kosik.cz/2-dil-maso-klouda-a-farma-lysice/
https://blog.kosik.cz/9-dil-angus-special/