Mas Gomá Pét-nat L’Alba Al Turó Brisat 11% 0,75 l (holá láhev)
0.75 l
Oranžový *Pét-nat
OBSAH ALKOHOLU: 11 % Alk.
Odrůda: 50% Malvasia Sitges, 50% Xarel·lo
Teplota podávání: 6-10°C
Výroba vína: Přímý lis se spontánním procesem fermentace.Hrozny Xarel·lo a Malvasia de Sitges se odstopkují a vloží do do INOX kontejneru, společně s 15 % stopek. Maximální počet dní (15) kontaktu se slupkou před lahvováním poslední části fermentace.Bez přídavku siřičitanů. Nefiltrované...
OBSAH ALKOHOLU: 11 % Alk.
Odrůda: 50% Malvasia Sitges, 50% Xarel·lo
Teplota podávání: 6-10°C
Výroba vína: Přímý lis se spontánním procesem fermentace.Hrozny Xarel·lo a Malvasia de Sitges se odstopkují a vloží do do INOX kontejneru, společně s 15 % stopek. Maximální počet dní (15) kontaktu se slupkou před lahvováním poslední části fermentace.Bez přídavku siřičitanů. Nefiltrované.Při degoržování se ponechává část kvasničných kalů.
*Rodová metoda.
Certifikace: Organické a veganské.
*Metoda rurale je historická výroba netichého vína, jejíž původ sahá do starověku. Metoda rurale (rurale = selský) je založena na částečném kvašení (primárním) moštu v nádobě a částečném v láhvi, nepoužívá se druhotného kvašení ani úkonů klasických pro šampaňskou metodu – např. remuáž, degorzáž.
*Pét-nat (z fr. Pétillant-naturel, přírodně šumivé) vycházející ze starobylé metody rurale. Pet – nat je netiché víno, vyrobené částečným primárním kvašením moštu v tanku (nebo sudu) a částečným kvašením v láhvi pod korunkovým uzávěrem. Na rozdíl od šampaňského (a jiných vín šampaňského typu) je vynechané tzv. druhotné kvašení s přídavkem expedičního likéru. Tlak CO2 v láhvi při výrobě Pet – nat je prakticky nepředvídatelný a otevírání takové láhve může být někdy dobrodružstvím.Lehce šumivé víno typu Pet – nat je mnohem lehčí než tradičně vyrobená šumivá vína, alkohol je kolem 10%, nepřidávají se žádné kvasinky, cukr, alkohol atd.. Víno má velmi primární hroznový projev jak ve vůni, tak v chuti a je vyhledávané v gastronomii.