Káva z Regionu Kuba mletá Filtrovaná káva V60 pot Střední mletí hrubší 70 g
Káva z Regionu 70 g středně hrubě do překapávače
Káva s plným tělem a výraznou chutí s tóny kakaa a příměsí tabákového aroma. V dlouhotrvající do chuti náznak vlašských ořechů. Jedná se o kávu střední chuti.
Kuba je kolébka snad nejlepších doutníků světa. Stejně, jakou jsou Kubánci v pěstování tabáku, jsou také dobří v pěstování kávy. Příhodné podmínky pro pěstování kávy jsou paradoxně břehy, které omývá Karibské moře. Pevnina je převážně pokry...
Kuba je kolébka snad nejlepších doutníků světa. Stejně, jakou jsou Kubánci v pěstování tabáku, jsou také dobří v pěstování kávy. Příhodné podmínky pro pěstování kávy jsou paradoxně břehy, které omývá Karibské moře. Pevnina je převážně pokryta rovinami s celkovou rozlohou necelých 110 tisíc km2.
Káva se na tento ostrov dostala s příchodem francouzských přistěhovalců v 18. století. Ke kvalitnější produkci přispěla také revoluce na Haity, kdy na Kubu uprchla řada farmářů.
Káva se zde pěstuje v nadmořské výšce od 200 do 750 m.n.m.. Sklizeň probíhá od července do února pouze ručně. Následně je káva přepravována většinou pomocí mul do sběrných středisek, kde se dále zpracovává mokrou cestou.
Kubánská káva je ve světě velice žádaná. Většina kávové produkce jde na Japonský trh a do Evropy se dostane jen velmi malé množství. Je to dáno i tím, že produkce kávy je poměrně malá a káva je i na Kubě velice oblíbená a dostupná pouze na příděl (celkem 4 unce na osobu za měsíc).
Zajímavý je ekologický fakt, že kávovníky na Kubě poskytují přirozené útočiště velkému množství vzácných i chráněných ptáků.