KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke AE-5501 15,0cm
Kai
Japonský nůž Kiritsuke KAI Seki Magoroku Kaname AE-5501
Japonský kuchyňský nůž KAI typu Kiritsuke o délce čepele 15 cm z luxusní série nožů Seki Magoroku Kaname bude skutečnou ozdobou každé kuchyně. Na nože je použita nejnovější ocel VG Xeos od japonské ocelárny Takefu. Mezi její speciální vlastnosti patří vysoká odolnost vůči korozi, mimořádně dlouhodobé zachování ostrosti a extrémně jemná mikros...
Japonský nůž Kiritsuke KAI Seki Magoroku Kaname AE-5501
Japonský kuchyňský nůž KAI typu Kiritsuke o délce čepele 15 cm z luxusní série nožů Seki Magoroku Kaname bude skutečnou ozdobou každé kuchyně. Na nože je použita nejnovější ocel VG Xeos od japonské ocelárny Takefu. Mezi její speciální vlastnosti patří vysoká odolnost vůči korozi, mimořádně dlouhodobé zachování ostrosti a extrémně jemná mikrostruktura pro maximální odolnost. Nože jsou určeny pro náročné uživatele a profesionální kuchaře.
Nůž Kiritsuke je známý svou špičatou japonskou čepelí s mírně zakřiveným ostřím, což umožňuje široké spektrum technik řezání. Špičatý hrot dokážete využít i pro přesnější a složité řezy. Kiritsuke kombinuje vlastnosti nožů yanagiba (krájení masa) a usuba (sekání zeleniny), díky čemuž je nůž vhodný pro různé úkony, ať už jde o porcování masa, sekání ryb nebo krájení zeleniny.
Proč jsi vybrat nůž KAI Seki Magoroku Kaname:
✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅prémiové řezné jádro VG Xeos,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.
Extrémně tvrdá ocel VG Xeos
Čepele nožů ze série Seki Magoroku Kaname jsou mírně zkosené a vhodné pro nejrůznější techniky řezání. Jádro čepele je vyrobeno z extrémně tvrdé oceli VG Xeos (60 – 62 HRC). Čepel takové mimořádné tvrdosti je však poměrně křehká a náchylná k vylomení, právě proto je jádro chráněno z každé strany plátem nerezavějící oceli. Tato speciální výrobní metoda vytváří tenkou řeznou hranu s dlouhotrvající ostrostí a zajišťuje maximálně hladké a přesné řezy.
Ocel VG Xeos je nejnovějším produktem vývoje speciálních nožířských ocelí od japonské ocelárny Takefu. Spojuje v sobě vysokou odolnost vůči korozi s vysokou tvrdostí, díky čemuž vydrží být extrémně dlouho ostrá. Inovativní metoda tavení dává této oceli velmi jemnou mikrostrukturu, což ještě více zvyšuje její odolnost vůči opotřebení. Čepel disponuje oboustranným výbrusem.
Rukojeť z odolného dřeva pakka
Rukojeť vyrobená z černého dřeva pakka působí velmi elegantně a skvěle zapadne do každé kuchyně. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.
Ergonomický tvar nabízí dobrou kontrolu při řezání, přičemž padne velmi pohodlně do ruky. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.
Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.
Péče o nože
Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.
Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.
Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.
Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.
Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Více informací o produktu
Japonský kuchyňský nůž KAI typu Kiritsuke o délce čepele 15 cm z luxusní série nožů Seki Magoroku Kaname bude skutečnou ozdobou každé kuchyně. Na nože je použita nejnovější ocel VG Xeos od japonské ocelárny Takefu. Mezi její speciální vlastnosti patří vysoká odolnost vůči korozi, mimořádně dlouhodobé zachování ostrosti a extrémně jemná mikrostruktura pro maximální odolnost. Nože jsou určeny pro náročné uživatele a profesionální kuchaře.
Nůž Kiritsuke je známý svou špičatou japonskou čepelí s mírně zakřiveným ostřím, což umožňuje široké spektrum technik řezání. Špičatý hrot dokážete využít i pro přesnější a složité řezy. Kiritsuke kombinuje vlastnosti nožů yanagiba (krájení masa) a usuba (sekání zeleniny), díky čemuž je nůž vhodný pro různé úkony, ať už jde o porcování masa, sekání ryb nebo krájení zeleniny.
Proč jsi vybrat nůž KAI Seki Magoroku Kaname:
✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅prémiové řezné jádro VG Xeos,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.
Extrémně tvrdá ocel VG Xeos
Čepele nožů ze série Seki Magoroku Kaname jsou mírně zkosené a vhodné pro nejrůznější techniky řezání. Jádro čepele je vyrobeno z extrémně tvrdé oceli VG Xeos (60 – 62 HRC). Čepel takové mimořádné tvrdosti je však poměrně křehká a náchylná k vylomení, právě proto je jádro chráněno z každé strany plátem nerezavějící oceli. Tato speciální výrobní metoda vytváří tenkou řeznou hranu s dlouhotrvající ostrostí a zajišťuje maximálně hladké a přesné řezy.
Ocel VG Xeos je nejnovějším produktem vývoje speciálních nožířských ocelí od japonské ocelárny Takefu. Spojuje v sobě vysokou odolnost vůči korozi s vysokou tvrdostí, díky čemuž vydrží být extrémně dlouho ostrá. Inovativní metoda tavení dává této oceli velmi jemnou mikrostrukturu, což ještě více zvyšuje její odolnost vůči opotřebení. Čepel disponuje oboustranným výbrusem.
Rukojeť z odolného dřeva pakka
Rukojeť vyrobená z černého dřeva pakka působí velmi elegantně a skvěle zapadne do každé kuchyně. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.
Ergonomický tvar nabízí dobrou kontrolu při řezání, přičemž padne velmi pohodlně do ruky. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.
Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.
Péče o nože
Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.
Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.
Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.
Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.
Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Počet e-shopů: 1
Skladem
6 560
Kč
Cena produktu bez dopravy