Kaalar Basmati rýže 1 kg
Kaalar Basmati
Basmati rýže Kaalar 1kg
Kaalar je známá oblast v Pandžábu. Kaalar pás je známý pro produkci vynikající kvality basmati rýže po mnoho desetiletí. Má ideální teplotu, vlhkost a jedinečné kombinace teplých krátkých dnů a chladných dlouhých nocí během vývojové fáze obilovin (září a začátkem října) pro výrobu nejlepší kvality rýže basmati. Kaalar a Pandžáb jsou podporovány největším zavlažovacím systém...
Kaalar je známá oblast v Pandžábu. Kaalar pás je známý pro produkci vynikající kvality basmati rýže po mnoho desetiletí. Má ideální teplotu, vlhkost a jedinečné kombinace teplých krátkých dnů a chladných dlouhých nocí během vývojové fáze obilovin (září a začátkem října) pro výrobu nejlepší kvality rýže basmati. Kaalar a Pandžáb jsou podporovány největším zavlažovacím systémem na světě, který zajišťuje vodu v horkém létě. Tato vynikající kvalita basmati nemůže být pěstována kdekoli jinde na světě. Rýže Basmati má nižší glykemický index, tzn. méně kalorií, než běžné druhy rýže a je přirozeně bezlepková , lehce stravitelná, ze všech rýží obsahuje nejmenší množství škrobů.Je loupaná.Neloupaná má sice více energie ale pro některé kosnstituční typy lidí , nebo při poruchách trávení by mohla být hůře stravitelná Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: Basmati rýže 100%
- Návod na použití: 1 šálek rýže nejdříve propláchněte studenou vodou a namočte na 90 - 120 minut do vlažné vody. Rýži vsypte do vařící vody a vařte dokud rýže neabsorbuje vodu. Poté můžeme rýži odstavit a nechat odstát 10-15 minut - poté servírujeme.
- Skladování: Skladujte na suchém místě mimo dosah přímého slunečního záření.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)1490/356Bílkoviny (g)9Tuky (g)1Z toho nasycené mastné k. (g)-Sacharidy (g)77Z toho cukry (g)-Vláknina (g)2Sůl (g)-