Jizerské pekárny
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Zažijte radost při pečení z této jedinečné bezlepkové směsi.Upečte si doma svůj vlastní chléb nebo pečivo.Upečte si bábovku či moučník dle své chuti.Upečte si koláče s oblíbenou náplní.Vhodné pro zahuštění polévek a omáček. Bez lepku Bez laktózy Bez vajec Bez sóji Bez GMO Nová receptura! Návod k použití Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pr...
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Zažijte radost při pečení z této jedinečné bezlepkové směsi.Upečte si doma svůj vlastní chléb nebo pečivo.Upečte si bábovku či moučník dle své chuti.Upečte si koláče s oblíbenou náplní.Vhodné pro zahuštění polévek a omáček. Bez lepku Bez laktózy Bez vajec Bez sóji Bez GMO Nová receptura! Návod k použití Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin. Recepty Receptura na světlý chléb Směs Jizerka 500 g, voda 350 ml, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min. stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut. Receptura na sladké těsto: tlačené koláče Směs Jizerka 200 g, cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g, sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 100 ml, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min. odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.
Více informací o produktu