Iswari Bio Nepražené kakao prášek 250 g
Iswari 250 g kakao
Iswari Nepražené kakao prášek Bio
Balení: 250 g
Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena nepražených kakaových plodů. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny nutričně bohaté látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě!
- Obsahuje enzymy dobré nálady
- Mimořádné hodnoty a...
Balení: 250 g
Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena nepražených kakaových plodů. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny nutričně bohaté látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě!
- Obsahuje enzymy dobré nálady
- Mimořádné hodnoty antioxidantů
- Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6
- Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek
Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmiterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.
Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů.
Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny a obsahují zdraví škodlivé trans-mastné kyseliny.
Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.
Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v kakau na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení!
ZPŮSOB POUŽITÍ: Přidejte do müsli, dezertů, jogurtu, ranních cereálií, apod. Truffels s kakaovými boby a goji:1 lžička kakaových bobů, 1 lžička goji, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička karobového prášku, 4 mandle, 5 datlí. Vše společně nasekejte v robotu na hrubou směs, která půjde tvarovat. Vytvořte truffles. Servírujte na talíři posypané karobovým práškem. Dobrou chuť!
SLOŽENÍ: 100% bio nepražené kakao
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota
858 kJ / 205 kcal
Tuky
12,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 7,5 g)
Sacharidy
53,2 g (z toho cukry 0,5 g)
Bílkoviny
21,5 g
Sůl
199 mg
Vláknina
26,0 g