Hradecké delikatesy
100 g
SLOŽENÍ: 100% citrusový pektin práškový Balení: Hmotnost: 100g v plastové dóze. Doporučený poměr ovoce/cukr 3:1. Důkladně rozpustťe a rozmíchejte. Doporučené dávkování je 10g pektinu na 1 kg ovoce. Skvělý do všech džemů, marmelád, zavařenin! Čistě přírodní citrusový pektin patří mezi zahušťovadla a je vyráběn z citrusů , které nejsou GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Citruso...
SLOŽENÍ: 100% citrusový pektin práškový Balení: Hmotnost: 100g v plastové dóze. Doporučený poměr ovoce/cukr 3:1. Důkladně rozpustťe a rozmíchejte. Doporučené dávkování je 10g pektinu na 1 kg ovoce. Skvělý do všech džemů, marmelád, zavařenin! Čistě přírodní citrusový pektin patří mezi zahušťovadla a je vyráběn z citrusů , které nejsou GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Citrusový pektin je vhodný při různé výrobě džemů, sirupů, rosolů, marmelád, ale také třeba při výrobě domácích „želatinových medvídků". Citrusový pektin je čistě přírodní látka, která neobsahuje nic navíc. Jako různé želírující přípravky, např. stopy laktózy, sulfátů, lepku, různých kyselin. Je přirozeně bezlepkový. Hlavní podíl vlákniny v citrusových plodech tvoří pektin, který zaujímá 65-70% celkového obsahu vlákniny. Citrusy představují jeden z nejbohatších zdrojů vysoce kvalitního pektinu.Pektin je zastoupen především v částech plodu bohatých na materiál jako jsou kůra, a dužnina. Dále jsou citrusy známe jako zdroj vitamínu C, kromě vlákni jsou to cukry, draslík, kyselina listová, vápník, fosfor, hořčík apod. Citrusový pektin zastoupený ve stravě, třeba ve formě džemů, marmelád apod. ovlivňuje několik metabolických a trávicích procesů, především spojených s metabolismem glukózy a hladinami cholesterolu. Výživové údaje na 100g: Energie 1083 kJ / 261 kcal, Tuky 0g, Sacharidy 37g z toho cukry 37g, Vláknina 57g, Bílkoviny 0g. Sůl 0,9g.
Více informací o produktu