Haniell Káva Kongo Kivu Arabica mletá 50 g

Haniell 50 g Kongo arabika

Arabica Kongo Kivu je mimořádná kombinace jemné sladkosti a výrazných afrických akcentů. Konžská káva překvapí svou hlubokou, bohatou chutí. Čokoláda, karamel a vlašské ořechy vytvářejí nádherné pozadí pro tóny bobulí, švestek a citrusů. Celé to zdobí pikantní nuance koření a podmanivá čokoládová a ovocná vůně. Osvěžující citronová kyselost čas od času prorazí sladkým základem. Vyplatí se také vyc...

Arabica Kongo Kivu je mimořádná kombinace jemné sladkosti a výrazných afrických akcentů. Konžská káva překvapí svou hlubokou, bohatou chutí. Čokoláda, karamel a vlašské ořechy vytvářejí nádherné pozadí pro tóny bobulí, švestek a citrusů. Celé to zdobí pikantní nuance koření a podmanivá čokoládová a ovocná vůně. Osvěžující citronová kyselost čas od času prorazí sladkým základem. Vyplatí se také vychutnat si sametově plné tělo Arabiky z Konga. Díky vysokému obsahu kofeinu je Arabica Kongo Kivu výjimečně stimulující nabídkou pro všechny milovníky intenzivních vjemů.
Tělo 4/5
Kyselost 3/5
Aroma 4/5
Demokratická republika Kongo je jednou z největších zemí Afriky, která je obdařena četnými přírodními zdroji. Zvláštním pokladem Konga je však jeho úžasná příroda. Zde se nachází tektonické jezero Kivu. Jedinečné mikroklima v okolí nádrže je základem vynikající konžské Arabiky. Kávu do Konga přivezli evropští kolonizátoři. V koloniálním období zemi dominovaly velké plantáže, které se postupem času staly nerentabilní a začaly se hroutit. V současné době pěstuje kávu v Demokratické republice Kongo přibližně 11 000 pěstitelů. Převažují farmy o rozloze 1,5 ha. Na malých plantážích obvykle neroste více než 100 kávovníků. Kongo ročně vyprodukuje 300 000 sáčků kávy, z toho pouze 1/5 tvoří Arabica.
Oblast Kivu je jedním z nejznámějších kávových koutů Afriky. Zde můžete najít všechny složky vynikající Arabiky – úrodnou sopečnou půdu, rovnováhu mezi sluncem a deštěm a vysoké nadmořské výšky. Díky dlouhé vegetační sezóně se Kivu může pochlubit bujnou vegetací, která poskytuje ideální prostředí pro kávovníky. Káva Kivu se pěstuje v nadmořské výšce 1 500 – 2 000 m nad mořem. Většinu Arabiky v této oblasti tvoří odrůda Bourbon. Období sklizně v Kivu je od března do června. Konžská káva se zpracovává mokrou metodou.
Více informací o produktu

Upřesnit výběr

Počet e-shopů: 1

Haniell
100 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
49
Cena produktu bez dopravy