Haniell Káva Kamerun AA Arabica mletá 50 g
Haniell 50 g Zambie arabika
Arabica Kamerun Oku je úžasná směs osvěžujících akcentů v jedinečném rafinovaném prostředí. Káva z Kamerunu vám umožní vychutnat si její oříškovou hloubku, kdy čas od času proniknou citrusové tóny. Všechny chuťové nuance jsou zasazeny do hladkého, krémového těla obklopeného intenzivním ovocným aroma. Arabica Kamerun Oku okouzlí také jemnou kyselinkou a dlouhým, příjemným, sladkým závěrem. Počátky ...
Tělo 4/5
Kyselost 4/5
Aroma 4/5
Jednou z nejdůležitějších oblastí pěstování Arabiky v Kamerunu je hornatý region Oku, který se nachází na severozápadě země. Charakter regionu do značné míry utvářela nedaleká sopka Mount Oku, která je zároveň druhým nejvyšším vrcholem Kamerunu. Přírodní bohatství oblasti tvoří také kráterová jezera a lesy, které jsou útočištěm mnoha endemických druhů rostlin a živočichů. Celková rozloha kraje je přibližně 800 km2. Oko dominují malé kávové plantáže o rozloze od 0,25 do 3 ha. Hlavní odrůdou Arabiky, která se zde pěstuje, je v současnosti Java Blue Mountain.
Kávovníky v Oko rostou na sopečných svazích, v nadmořské výšce 1 800-2 000 m. n. m. Blízké stromy – banány, pomeranče a ořechy – jim poskytují vynikající stínění a hnojivo v podobě listí. Arabica čerpá živiny a vodu z úrodné sopečné půdy a okolního jezera. Oku se může pochlubit nejpokročilejšími agrotechnickými postupy v Kamerunu, které zahrnují vhodné tvarování vodních a půdních podmínek. Plodiny v regionu si však zachovaly svůj přirozený a tradiční charakter. Na plantážích se nepoužívají žádné chemikálie. Sklizeň Arabiky v Oku probíhá v období sucha, které trvá od října do března. Pěstitelé sklízejí pouze zralé třešně, které pak dvakrát čistí a třídí. Arabica Kamerun Oku je vystavena přirozenému („suchému“) loupání, mechanicky.