Grizly Hořká čokoláda 70% 0,5 kg
Grizly 500 g 70 % hořké
Hořkou čokoládu s 70% obsahem kakaa ve formě peciček využijete obzvláště
pro pekařskou a cukrářskou výrobu. Má bod tání mezi 31 a 35 stupni. Kakao v
čokoládě se získává z kakaovníku, rostliny bohaté na minerální látky a
antioxidanty. Další pro nás prospěšné látky obsažené v kakau, s podobnými
vlastnostmi jako mají antioxidanty, jsou flavanoly a polyfenoly. Právě díky
již zmiňovaným flavanolům...
pro pekařskou a cukrářskou výrobu. Má bod tání mezi 31 a 35 stupni. Kakao v
čokoládě se získává z kakaovníku, rostliny bohaté na minerální látky a
antioxidanty. Další pro nás prospěšné látky obsažené v kakau, s podobnými
vlastnostmi jako mají antioxidanty, jsou flavanoly a polyfenoly. Právě díky
již zmiňovaným flavanolům pozvedává náladu. I přestože se hořká čokoláda
považuje za zdravý pamlsek, je třeba si hlídat její příjem kvůli vysokému
obsahu sacharidů a tuků.
Použití
V oblasti pečení nemohou pecičky z hořké čokolády nikdy chybět v
chocolate chip cookies.
Jsou skvělé do těsta i na dozdobení palačinek a lívanců.
Výborně chutnají v muffinech, nezklamou při přípravě fondue a
využijeme je na čokoládové polevy všeho druhu.
Malou hrst můžete přidat do ranní kaše, kde se lahodně roztečou nebo
muesli.
Nemluvě o tom, že jejich jemnou hořko-sladkou chuť oceníte, když si
pecičky dopřejete jen tak samotné nebo v oříškovo-ovocné směsi.
Nutriční informace
100 g
Energetická hodnota
2327 kJ / 561 kcal
Tuky
40,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny:
24,3 g
Sacharidy
34,1 g
- z toho cukry
26,6 g
Vláknina
13,1 g
Bílkoviny
9,5 g
Sůl
0,005 g
Složení
Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové
máslo, emulgátor (sójový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát),
vanilkový extrakt Bourbon Madagascar.
Informace
Administrativní zařazení: Čokoládové produkty
Může obsahovat stopy mléka a suchých skořápkových plodů - lískových
ořechů a mandlí.
Země původu: Česko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během
přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)