Grig červíci Česnek 20 g
česnekové
Upražení mouční červíci (Tenebrio molitor) jsou výživným snackem na výlety, po tréninku nebo u tvého oblíbeného filmu. Také mohou být součástí párty jako netradiční pochoutka a challenge.
Proč jedlý hmyz?
Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále doce...
Proč jedlý hmyz?
Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále docela tabu, není pro to vůbec důvod. V jezení hmyzu je totiž skrytá celá řádka benefitů, a to jak výživových, tak i ekologických či chuťových:
Výživná alternativa plná bílkovin
Hmyz je plnohodnotným zdrojem bílkovin – obsahuje jich až 70 % – i pestré škály mikroživin. Pyšní se například všemi 10 esenciálními aminokyselinami, vitamíny (např. skupiny B), prebiotiky a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina!
Efektivnější produkce
Abychom získali stejné množství bílkovin, potřebujeme pro hmyz pouze zlomek vody a krmiva ve srovnání s kravami, prasaty a dalšími tradičními hospodářskými zvířaty. Navíc je můžeme chovat prakticky v jakémkoliv prostředí
Šetří životní prostředí
Chov tradičních hospodářských zvířat zvládne vyprodukovat více emisí, než všechna auta na světě. Oproti tomu, je chov hmyzu mnohem ekologičtější a efektivnější způsob, jak získat kvalitní a výživné jídlo plné bílkovin. Obzvláště v dnešní době, kdy se každé environmentální zlepšení počítá…
Prostorově nenáročný na chov
Je to celkem k nevíře, ale až 70 % všech zemědělských ploch světa zabírá chov hospodářských zvířat. To se s hmyzem, díky jeho velikosti i způsobu chovu, stát nemůže. Hmyz je jednoduše mnohonásobně úspornější alternativou. Využijme zbylý prostor nějak efektivněji!
Složení Chroupavých červíků Sůl:
Larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor) 96,9 %, sůl 3,1 %
Nutriční hodnoty na 100g - Sůl
Energie:
2130 kJ / 510 kcal
Tuky:
30 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
6,7 g
Bílkoviny
53 g
Sacharidy
7 g
- z toho cukry
0 g
Vláknina
7,8 g
Sůl
3,1 g
Složení Chroupavých červíků Česnek:
Larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor) 95,9 %, sůl 3,1 %, česnek 1 %
Nutriční hodnoty na 100g
Energie:
2130 kJ / 510 kcal
Tuky:
30 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
6,7 g
Bílkoviny
53 g
Sacharidy
7 g
- z toho cukry
0 g
Vláknina
7,8 g
Sůl
3,1 g
Složení Chroupavých červíků Rajče a Bazalka
Larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor) 97 %, směs koření 2 %, sůl 1 %
Nutriční hodnoty na 100g
Energie:
2080 kJ / 496 kcal
Tuky:
25,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
5,2 g
Bílkoviny
52,9 g
Sacharidy
14,7 g
- z toho cukry
0 g
Sůl
4,5 g
Složení Chroupavých červíků Chilli:
Larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor) 96,2 %, sůl 3,1 %, chilli 0,5 %, směs koření 0,2 %
Nutriční hodnoty na 100g
Energie:
2130 kJ / 510 kcal
Tuky:
30 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
6,7 g
Bílkoviny
53 g
Sacharidy
7 g
- z toho cukry
0,3 g
Vláknina
7,8 g
Sůl
3,1 g
Složení Chroupavých červíků Parmezán:
Larvy potemníka moučného 97 % (Tenebrio molitor), směs koření 2 % [glukózový sirup, zvýrazňovače chuti: E621, jedlá sůl, aroma, kvasničný extrakt, barvivo (červená řepa), extrakty koření], jedlá sůl 1 %. Lidé alergičtí na korýše, měkkýše a roztoče mohou být citliví na hmyz (obsahuje chitin). Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek.
Nutriční hodnoty na 100g
Energie:
2060 kJ / 481 kcal
Tuky:
25,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
5,2 g
Bílkoviny
51,8 g
Sacharidy
14 g
- z toho cukry
0 g
Sůl
4,5 g
Alergeny: Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek. Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na korýše, měkkýše a roztoče spustit alergickou reakci.