Green Apotheke Sushi rýže 0,5 kg
Green Apotheke
>
Speciální druh rýže, který se využívá hlavně v japonské kuchyni, a to hlavně na přípravu různých druhů sushi. Její zrnka mají oválný tvar, po uvaření je lepkavá, aby se mohla dobře tvarovat a nabírat hůlkami.
Příprava: Rýži na sushi je nutné velmi důkladně vymýt. Pak nechte odstát ponořenou rýži alespoň 1 hodinu. Množství vody je 1:2,5 k původnímu množství suché rýže. Poté pomalu přiveďte k var...
Speciální druh rýže, který se využívá hlavně v japonské kuchyni, a to hlavně na přípravu různých druhů sushi. Její zrnka mají oválný tvar, po uvaření je lepkavá, aby se mohla dobře tvarovat a nabírat hůlkami.
Příprava: Rýži na sushi je nutné velmi důkladně vymýt. Pak nechte odstát ponořenou rýži alespoň 1 hodinu. Množství vody je 1:2,5 k původnímu množství suché rýže. Poté pomalu přiveďte k varu, pod pokličkou vařte 15-20 min a nechte 10 min odstát do požadované konzistence. Během této přípravy se rýže nekoření ani nesolí, ochucuje se až po dovaření octovým roztokem se solí. Rýže musí být ve finále lepivá, ale nerozvařená.
Složení: Rýže kulatozrnná loupaná. Může obsahovat stopy lepku.
Obsah: 500g
Země původu: Itálie
Výživové údaje ve 100g:
Energetická hodnota 1498 kJ/ 358 kcal
Tuky 1g
z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 79 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0 g