Giró Ribot Cava Mare Gran Reserva Brut Nature 2017 12% 0,75 l (holá láhev)
0.75 l brut nature merlot 2017
Giró Ribot - MARE Gran Reserva Brut Nature
60% Xarel·lo; 30% Macabeo; 10% Parellada
Alkohol 12 % obj.
Kyseliny 4,0 g/l
Zbytkový cukr 2 g/l
Zrání na lahvi více než 40 měsíců
Celková produkce 20.000 lahví
Sklizeň probíhá ručně do 20 kg plastových beden od začátku do konce září. Hrozny pocházejí z nejstarších původních vlastních vinic vinaře v El Pont, stáří vinic je 30-50 let a produkce je omezená. ...
60% Xarel·lo; 30% Macabeo; 10% Parellada
Alkohol 12 % obj.
Kyseliny 4,0 g/l
Zbytkový cukr 2 g/l
Zrání na lahvi více než 40 měsíců
Celková produkce 20.000 lahví
Sklizeň probíhá ručně do 20 kg plastových beden od začátku do konce září. Hrozny pocházejí z nejstarších původních vlastních vinic vinaře v El Pont, stáří vinic je 30-50 let a produkce je omezená. Vyrobeno s velkou péčí za pomocí nejnovějších technologií. Hrozny jsou odstřapeny a následně proběhne kryomacerace pro získání primárních aromat hroznů. Kvašení probíhá v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách, 12-14 ° C, za účelem získání plného potenciálu sekundárních vůní. Po smíchání vína dochází k druhotnému kvašení v lahvi tradiční metodou 36 měsíců. Pro tohle šumivé víno se používají vybrané kvasinky s vysokým potenciálem pro autolýzu, což je proces, který pomůže ve víně vytvořit sametovou texturu, která hladí při pití na patře. Čiré se světle slámovou barvou se zlatavými odlesky, s neustálou jemnou perlivostí. Bublinky tvoří ve sklenici stálou bublinkovou korunku. Na nose intenzivní aroma s nádechem vyzrálosti, s jemným náznakem vůně ořechů, rozinek, fíků a medu. Ve druhé fázi cítíme vůni sušených bylin, heřmánku a fenyklu. V ústech pěkně vyvážené, strukturované a s osobitým charakterem. Příznak dlouhého zrání v lahvi dává příjemnou smetanovost v harmonii s jemným a dlouho trvajícím dotykem bublinek. Perzistentní, intenzivní a velmi elegantní.
Jeho struktura a speciální osobitý charakter je ideálním společníkem propracovaných pokrmů z masa nebo ryb. Subtilnost jemné bublinky se dokonale páruje se všemi druhy koláčů jako dezert, stejně jako s pokrmy s ořechy. Velký a skvělý aperitiv!
Teplota pro podávání mezi 6 - 8 ºC.