Gepa Kakaový prášek alkalizovaný z Kamerunu 250 g
Gepa 250 g kakao
Aromatický kakaový prášek bez přidaného cukru vhodný pro všechny milovníky tmavého poctivého kakaa. Je vhodný na pečení i přípravu dezertů a čokoládových nápojů.
Kakaový prášek spadající do kategorie "plnotučného" kakaa, které si uchovává obsah kakaového másla 20-22 %. Prošel procesem alkalizace, při kterém se zvýší pH kakaa i jeho rozpustnost a kakaový prášek získá tmavší barvu. Jinými slovy jde ...
Kakaový prášek spadající do kategorie "plnotučného" kakaa, které si uchovává obsah kakaového másla 20-22 %. Prošel procesem alkalizace, při kterém se zvýší pH kakaa i jeho rozpustnost a kakaový prášek získá tmavší barvu. Jinými slovy jde o kakaový prášek holandského typu.
Příznivci tohoto kakaa si pamatují, že kakao Afrika pocházelo z Ghany, ale spolupráce se společností Gepa skončila, a tak ta po téměř roční přestávce nabídla toto kakao, které pěstují a sklízí drobní zemědělci ze sdružení KONAFCOOP v pralesech Kamerunu. Fair Trade pravidla pěstitelům zajišťují důstojný příjem za jejich produkci a umožnila jim také založit vlastní školku.
Pojetí "fair trade" samozřejmě i v tomto případě znamená, že jde nad rámec norem Fairtrade International a nečiní z producentů průmyslový podnik ani lidi závislé na pomoci zvenčí.
Složení: kakaový prášek s obsahem tuku 20-22 % (98 %), regulátor kyselosti uhličitan draselný.
Energetická hodnota:
1634 kJ/391 kcal
Tuky:
21,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
13,2 g
Sacharidy:
12,4 g
z toho cukry:
0,3 g
Bílkoviny:
22,3 g
Sůl:
0,1 g