FunCakes Marcipán Aqua Blue modrý 250 g
Funcakes modré mandlové marcipány
Mandlový marcipán modré barvy na potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování.
Barevný marcipán Akvamarínově modrá
Mandlový marcipán modré barvy je určen pro potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování. Marcipánovou hmotu můžete obarvovat všemi druhy potravinářských barev, zesvětlit naopak můžete b...
Barevný marcipán Akvamarínově modrá
Mandlový marcipán modré barvy je určen pro potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování. Marcipánovou hmotu můžete obarvovat všemi druhy potravinářských barev, zesvětlit naopak můžete bělobou. Z modrého marcipánu můžete modelovat auta, oblečky pro postavičky a další 3D tvary. Modrá barva se hodí na dorty s vodní tematikou nebo na imitaci nebe. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru. Před potahováním či modelováním hmotu důkladně propracujte. Pro potahování dortu vyválejte plát tenký asi 0,3 – 0,5cm. Během vyvalování plát podsypávejte moučkovým cukrem. Při přenášení na dort si pomozte dlouhou trubkou, na kterou plát omotáte. K uhlazování dortů používejte žehličky a uhlazovátka. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit různé kostice. Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modře potažený dort můžete ještě vylepšit tak, když do náplně přidáte příchuť borůvek, s jejichžbarvou se dort shoduje .
Vynikající rolovaný marcipán od holandské firmy FunCakes je výborný na modelování a potahování. Je hladký a pružný a velmi dobře se s ním pracuje. Aktuálně máme v nabídce červený a růžový a obě barvy lze samozřejmě mezi sebou bez obav míchat.
Pokud chcete marcipán použít na potažení kulatého dortu o průměru cca 25 cm, nebo čtvercový o délce 20 cm, budete potřebovat dvě balení, tj, 0,5 kg marcipánové hmoty. Před nanášením je třeba dobře prohníst a následně rovnoměrně rozválet