Dr. Bojda Medovinka Original 0,2 l
Jankar
Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.
Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.
Více než 1 milión květů musely včely navštívit, aby vznikla tato láhev čistého přírodního medového vína s výjimečnou typicky medovitou chutí a vůní. Medovinka je vyráběná z nejlepších druhů českých medů spec. techn...
Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.
Více než 1 milión květů musely včely navštívit, aby vznikla tato láhev čistého přírodního medového vína s výjimečnou typicky medovitou chutí a vůní. Medovinka je vyráběná z nejlepších druhů českých medů spec. technologií řízeného kvašení za studena. Obsahuje vitamíny, minerální látky, enzymy, propolis a antioxidanty. Konzumace této medoviny na rozdíl od vína nezpůsobuje překyselení žaludku, proto se hodí i pro osoby s citlivým zažíváním. Pijeme ji za studena s plátkem citrónu na osvěžení, lze i svařit s kořením pro zahřátí.
Produkt neobsahuje syntetická barviva, příchutě, konzervanty, dochucovadla ani aromaty. Není dolihován, je bez přídavků řepného cukru.
Doprodej skladu. Starší šarže s lehkou usazeninou na dně, avšak chuťově vynikající.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Ocenění v soutěžích
Medovinka získala hlavní veletržní cenu "Zlatá Salima" která patří mezi nejprestižnější ocenění udělované v oblasti potravinářství ve střední Evropě a ceny "Trendy2006"