Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml
Country Life 500 g 500 ml
Tamari je sójová omáčka a ta vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší než shoyu, ale i hustší a chuťově výraznější. Je vhodná při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (...
Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“ a „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
- dresink na salát s citronem, gratinovaná plněná cuketa, salát z avokáda a bílé ředkve, zálivka z kešu, dresink na salát, jednoduchý dresink na salát, restovaná hlíva ústřičná, marinády, na zeleninu, maso i ryby a pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny), polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení:
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny:
Sója.
Skladování:
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení:
Sójový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.