Čokoládovna Troubelice Čokoláda mléčná 51% jelen 45 g

Čokoládovna Troubelice 45 g hořké

Čokoláda nejen pro vášnivé myslivce "To jsem z toho jelen!".
 
Čokolády vyrábíme ručně z ekvádorských kakaových bobů a sladíme třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě. 
 
Můžete si vybrat ze dvou druhů čokolády:
Mléčná čokoláda 51%
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko.
Hořká čokoláda 75%
Složení: kak...

Čokoláda nejen pro vášnivé myslivce "To jsem z toho jelen!".
 
Čokolády vyrábíme ručně z ekvádorských kakaových bobů a sladíme třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě. 
 
Můžete si vybrat ze dvou druhů čokolády:
Mléčná čokoláda 51%
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko.
Hořká čokoláda 75%
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45 g
Rozměr čokolády: 78x125x5 mm
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt.
        
Více informací o produktu

Upřesnit výběr

Počet e-shopů: 1

Čokoládovna Troubelice
98 % zákazníků doporučuje e-shop
Tento e-shop získal dostatečný počet spokojených zákazníků v programu Ověřeno zákazníky.
Skladem
95
Cena produktu bez dopravy