ČistéDřevo
dřevěné
13 cm
Hmoždíř na koření nebo pesto z olivového dřeva Praktický hmoždíř s paličkou z olivového dřeva je skvělým pomocníkem při vaření a přirozenou cestou vám pomůže nadrtit koření, loupané ořechy, bylinkové pesto nebo kari pastu. Je velmi pevný a odolný, díky čemuž můžete rozdrtit téměř všechny přísady. Při drcení koření v hmoždíři získáte mnohem intenzivnější chuť koření. Hmoždíře jsou použivány po tisí...
Hmoždíř na koření nebo pesto z olivového dřeva Praktický hmoždíř s paličkou z olivového dřeva je skvělým pomocníkem při vaření a přirozenou cestou vám pomůže nadrtit koření, loupané ořechy, bylinkové pesto nebo kari pastu. Je velmi pevný a odolný, díky čemuž můžete rozdrtit téměř všechny přísady. Při drcení koření v hmoždíři získáte mnohem intenzivnější chuť koření. Hmoždíře jsou použivány po tisíce let a i přes technologický pokrok je hmoždíř stále jedním z nejlepších kuchyňských pomocníků, který naplno rozvine chuť a vůni čerstvě drceného koření či bylinek. Je ručně vyroben z olivového dřeva a každý kus je originál. Během doby používání mění olivové dřevo barvu a níže najdete pár tipů jak barvu dřeva oživit. Dřevo se hodí do každého interiéru a oživí i každé stolování! Dřevěný hmoždíř má tyto parametry: Vnější průměr: 13 cm Vnitřní průměr: 7,5 cm Výška: 6,5 cm Materiál: 100% masivní přírodní olivovník Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo. Olivové dřevo Olivovník pochází z Asie, i když ho dnes můžeme vidět ve středozemních oblastech Evropy stále častěji. Je to dlouhověký strom, roste i několik set let. Od vysazení trvá minimálně 40 let, než dosáhne dostatečné velikosti, aby mohl plodit olivy. Je pokácet teprve, když plodit přestane, a to obvykle ve stáří kolem 350-600 let. Nejstarší olivovník pochází z Kréty a jeho stáří se odhaduje na několik tisíc let. Strom má v průměru 4,67 m a jeho obvod měří 12,5 m. Tento strom byl v roce 1997 prohlášen za národní památku. Olivové dřevo je vysoce ceněno odborníky a je považováno za jedno z nejlepších na světě. Je velmi odolné, má antibakteriální vlastnosti a originální barvu. Má vysokou tvrdost, nádhernou kresbu, mimořádnou odolnost proti oděru a regenerační schopnosti. RADY A TIPY Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva. Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem. Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte. Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí. Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily). Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit. Nevystavujte vysokým teplotám. Nepokládejte na dřevo horké nádobí. inspirace na recepty #krevetové ravioly RAVIOLY (taštičky) PLNĚNÉ KREVETOVOU PĚNOU budou chutnat každému a jejich příprava není nic komplikovaného. Hodí se k obědu i k večeři. Tento recept mi připomíná vaření s mojí mámou v soutěži MasterChef, kde jsme je společně uvařily. Podle reakcí porotců všem chutnaly :) Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Více informací o produktu