Bylinkové pečení - Sušenky, cukroví, moučníky - Adelheid Entinger
kuchařky 2018 FYNBOS Adelheid Entinger 120 FYNBOS Brožovaná bez přebalu matná české 374 gramů 978-80-907332-1-3 FYNBOS
- Jednoduché, rychlé a originální recepty na pečení s bylinkami
- Podle receptů z této knihy si připravíte zdravější sladkosti po celý rok.
- Všechny suroviny běžně dostanete v obchodech s potravinami.
- Bylinky si snadno nasbíráte nebo použijete své nasušené zásoby...
Využití bylinek při pečení stále není příliš běžné. Touto knihou se ale leccos změní. Adelheid Entinger představuje řadu zajímavýc...
- Podle receptů z této knihy si připravíte zdravější sladkosti po celý rok.
- Všechny suroviny běžně dostanete v obchodech s potravinami.
- Bylinky si snadno nasbíráte nebo použijete své nasušené zásoby...
Využití bylinek při pečení stále není příliš běžné. Touto knihou se ale leccos změní. Adelheid Entinger představuje řadu zajímavých a originálních receptů na pečení s bylinkami (sladké i slané). Autorka pochází z Rakouska a všechny suroviny byly při produkci knihy uzpůsobeny českému trhu. Podle receptů z knihy můžete péct po celý rok, protože autorka pracuje jak s čerstvými, tak se sušenými bylinami. Upečete si tak originální sušenky ke kávě, netradiční vánoční cukroví nebo vytvoříte lákavé svačinky pro děti.
Autorka se léčivými bylinami zabývá už řadu let a začala s nimi z osobních důvodů. Měla nepříjemný zdravotní problém, který způsoboval značnou bolest. Lékaři jí diagnostikovali artrózu kyčelního kloubu. Při hledání možností alternativní léčby objevila léčivé byliny, které jí pomohly a momentálně je zcela bez bolesti.
Od mládí má ráda sušenky, moučníky a vánoční cukroví. Mnoho let peče na různé způsoby a zkouší nové recepty. Její vášeň pro pečení sílila a později začala sušenky, cukroví a další bylinkové sladkosti prodávat i na trzích. Následovaly první objednávky od lidí, kteří si u ní na trhu koupili malé pytlíčky se sušenkami a později si jich přáli více.
Divoké byliny ve sladkém pečivu byly výzvou pro autorčinu vlastní kreativitu. Teď už má mnoho osvědčených receptů, vyrábí vlastní bylinkové směsi koření a květové cukry. A výsledek? Zdravější sladkosti!
Adelheid Entinger je oficiální poradkyní s licencí v oblasti využití léčivých bylin v praxi. Protože jsou její znalosti rozsáhlé a je autorkou vlastních originálních receptů, vede Adelheid kurzy vaření na různých středních a vysokých školách. Věnuje se ale také práci s menšími dětmi, se kterými většinou peče sušenky nebo vánoční cukroví a přitom je učí rozpoznávat jednotlivé bylinky.
Adelheid často a ráda cestuje v rámci Rakouska, kde ji nejčastěji potkáte na loukách a v lesích, jak se kochá bylinkami. Kreativní kuchařka a také pekařka často svou rodinu překvapuje novými a stále lahodnějšími recepty. Ty nejlepší z nich sepsala a vydala v této knize. Recepty od Adelheid jsou jednoduché a výborné.