BrainMax Pure Organic Cacao Bio Kakao z Peru 500 g
BrainMax
Přednosti BrainMax Pure Organic Cacao
- 100% RAW surovina z Peru v BIO kvalitě.
- Bohatý zdroj minerálů, antioxidantů a polyfenolů.
- Velmi silný antioxidační účinek (schválené zdravotní tvrzení).
- Vysoký obsah bílkovin (27%) a tuků (22%).
- Bez sladidel, aromat a dalších aditiv.
-
- Kakao je superpotravinou bohatou na zdraví prospěšné látky, jakými jsou vitamíny, minerály, alkaloidy, antioxidan...
- 100% RAW surovina z Peru v BIO kvalitě.
- Bohatý zdroj minerálů, antioxidantů a polyfenolů.
- Velmi silný antioxidační účinek (schválené zdravotní tvrzení).
- Vysoký obsah bílkovin (27%) a tuků (22%).
- Bez sladidel, aromat a dalších aditiv.
-
- Kakao je superpotravinou bohatou na zdraví prospěšné látky, jakými jsou vitamíny, minerály, alkaloidy, antioxidanty a polyfenoly. Jedná se o 100% ryzí přírodní produkt z Peru v BIO kvalitě. V BrainMax Pure Organic Cacao je vyšší zastoupení tuků než je obvyklé (22%), protože právě v tucích jsou vázány zdraví prospěšné látky a zároveň dodávají kakau svou výraznou specifickou chuť. Kakao je bohatý zdroj minerálů. Třemi polévkovými lžicemi doplníte téměř denní dávky draslíku, vápníku, hořčíku, železa nebo zinku.
Vysoký obsah polyfenolů, theobrominu a minerálů
Kakaový prášek z čistých peruánskách bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů. Tyto látky mohou mít řadu pozitivních funkcí v lidském těle. Podporují oběhový systém, působí protizánětlivě, snižují riziko kardiovaskulárních chorob a cukrovky a zlepšují kognitivní funkce. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu a díky tomu může pozitivně působit na psychiku a podporu energie. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.
- Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2 až 3 polévkové lžíce kakaa s vašim oblíbeným rostlinným mlékem. V případě potřeby přidejte svůj oblíbený adaptogen: maca, ashwagandha, lékořice.
- Přidávejte lžíci kakaa do svých oblíbených proteinových šejků.
- Další možnosti využití kakaa objevíte v kuchyni, kde ho můžete přidávat do dezertů nebo při pečení.
Složení: 100 % BIO kakao (Theobroma cacao)Ne všechno, čemu se říká kakao je kakao...
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Ty nejlepší RAW kakaa začínají od 20% tuku a maximálně s 1 g cukru na 100 g. Právě v tucích se vyskytují zdraví prospěšné látky. Kakao je bohaté také na bílkoviny (27 g na 100 gramů).
Kakao se vyrábí umletím nepražených kakaových bobů (Theobroma cacao). Díky tomu si zachovává zdraví prospěšné látky které působí na tělo i mysl. Pražení bobů výrazně snižuje obsah flavonoidů v kakau, které pozitivně působí na kardiovaskulární systém a jsou protizánětlivé. Za zmínku stojí také vysoký obsah teobrominu. Látka podobná kofeinu, která stimuluje centrální nervovou soustavu. Ovšem ne tak silná, jako kofein, takže se nemusíte bát, že byste po kakau neusnuli. Tebromin také zklidňuje dýchací cesty, stimuluje srdce nebo snižuje krevní tlak.
BIO certifikace ES-ECO-020-CV
Naše kakao má BIO certifikát ES-ECO-020-CV - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.