Aroy-D Kokosové mléko 1 l
Aroy-D 1 l Kokosové
AROY-D Kokosové mléko
Kokosové mléko je výborným zdrojem energie. Jeho většinu totiž tvoří tuk (okolo 60%) a z asi 20% cukry. Obsahuje rovněž zdravé omega – 6 mastné kyseliny a vlákninu. Rovněž je výborným zdrojem bílkovin. Najdeme v něm i železo, vápník, fosfor, draslík, mangan, selen a zinek. Kokosové mléko je také bohaté na vitamíny sk. B, vitamín C, E i K.
Použití
Ovocné smoothies s kokosovým ...
Kokosové mléko je výborným zdrojem energie. Jeho většinu totiž tvoří tuk (okolo 60%) a z asi 20% cukry. Obsahuje rovněž zdravé omega – 6 mastné kyseliny a vlákninu. Rovněž je výborným zdrojem bílkovin. Najdeme v něm i železo, vápník, fosfor, draslík, mangan, selen a zinek. Kokosové mléko je také bohaté na vitamíny sk. B, vitamín C, E i K.
Použití
Ovocné smoothies s kokosovým mlékem jsou jednoduše vynikající a osvěžující. A co by byla Piña Colada bez kokosového mléka. Chia pudink s kokosovým mlékem vám dodá energii i spoustu živin. Vytvořte z kokosového mléka chutný kokosový krém, který můžete využít na různé ovocné sladké dezerty a koláče.
Kokosové mléko má své místo i v asijské a thajské kuchyni. Hodí se jak k vepřovému, tak i ke kuřecímu masu. Vyzkoušejte tuto kombinaci a překvapte všechny exotickou chutí.
Malinový chia pudink
Na 4 porce si připravte: 400 ml kokosového mléka, 250g malin, 5 lžic chia semínek, med, meduňku nebo mátu.
Jak na to: pár malin dejte bokem na finální dozdobení. Zbytek malin rozmixujte s kokosovým mlékem. Pokud máte rádi sladší chuť, přidejte med. Nakonec vmíchejte chia semínka. Rozdělte do pohárků a v lednici chlaďte 2 hodinky. Ozdobte malinami a lístky máty nebo meduňky. A už si ho jen vychutnat.
Složení
70% kokosový extrakt, pitná voda, emulgátor E435.
Výživové údaje na 100 g
Energie
764 kJ / 185 kcal
Tuky
19,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
17,0 g
Sacharidy
2,0 g
z toho cukry
2,0 g
Bílkoviny
1,6 g
Sůl
0,05 g
Země původu
Indonésie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 2 dnů.
Upozornění: Změna konzistence následkem chladu není na závadu, naopak je poměrně běžná. K získání jemné krémové konzistence nechte za občasného míchání zahřát ve vodní lázni po dobu 5 – 10 minut.