Apimed Trnavská medovina z kvetového medu 10 l
Apimed bylinné
Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.
Při každém doušku pocítíte návrat ke starým hodnotám a tradicím, zmocní se vás slastné vzpomínky na časy minulé. Klidně naskočte na retro kolo a s nostalgií v srdci se projeďte oblíbenými uličkami a tajnými zákoutími. Ať je každý váš de...
Při každém doušku pocítíte návrat ke starým hodnotám a tradicím, zmocní se vás slastné vzpomínky na časy minulé. Klidně naskočte na retro kolo a s nostalgií v srdci se projeďte oblíbenými uličkami a tajnými zákoutími. Ať je každý váš den dokonale procítěný a slastnou medovinou políben.
Vyrábí se z nejlepších druhů květového medu tak, aby vynikla její čistá medová chuť a vůně jemně doladěna přírodním extraktem z bylin a koření. Výjimečnost Trnavské medoviny tkví v dokonalé harmonii vybraných druhů květového medu a použitých bylin a koření.
Kromě mnohých ocenění je historicky první medovinou, která získala pro Slovenskou republiku zlatou medaili na světové včelařské výstavě APIMONDIA 2005 v Dublinu.
Historicky první medovina na světě, která získala zlaté medaile z dvou největších soutěží APIMONDIA a MAZER CUP.
Trnavská medovina byla prvním druhem medoviny vyráběným pod značkou Apimed od roku 1998.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Ocenění v soutěžích
Stříbrná medaile – NYIWC 2015, NEW YORK, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2015, BOULDER, USA
Zlatá medaile – APIMONDIA 2013, KYJEV, UKRAINA
Zlatá medaile - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Zlatá medaile - APIMONDIA 2011 Buenos Aires, Argentína
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2011, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - APIMONDIA 2009 MONTPELLIER
Cena Danubius Gastro 2009 – BRATISLAVA
Bronzová medaile - APIMONDIA 2007 MELBOURNE
Zlatá medaile - APIMONDIA 2005 DUBLIN
ZNAČKA KVALITY SK GOLD