Amylon Kypřící prášek do pečiva 12 g
Amylon 12 g kypřící prášky
Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO AMYLON - Podrobná charakteristika
Tipy:
-
Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
-
Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičk...
Tipy:
-
Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
-
Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
-
Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
-
běžný kypřicí prášek
– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
-
kypřicí prášek bez fosfátů
– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
– zásaditou složkou je jedlá soda
– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení: kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Výživové údaje na 100 g sypké směsi: energetická hodnota: 705 kJ/166 kcal; tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 41 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 0,1 g; sůl: 15,4 g
Může obsahovat stopy mléka a vajec.
Skladujte: skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: výrobek ze škrobu - kypřící prášek.